Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

ALOE VERA - A HATÓANYAGBOMBA

Irta: Faar Ida

 

ALOE VERA – NEM CSODASZER, DE MÉGIS HATÁSOS


Van, aki csodaszerként emlegeti…
Pedig nem az.
Egyszerűen csak az egyszerűsége teszi nagyszerűvé: azaz hatásossá
számtalan testi nyűgre, bajra.
Az orvosi aloé (vagy barbadosi aloé) a liliomfélék családjába tartozó
növény, húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek,
az egész növény magassága 120 cm lehet. Leveleiből kinyert kivonatait
széles körben alkalmazzák mind a kozmetikai iparban, mind a
gyógyászatban. Az Aloe vera 4-5 éves korában válik éretté – csak ekkortól
szabad a leveleiből nyert gél-szerű anyagot felhasználni.


Egy kis Aloé-történelem

 


Már az ősi Egyiptomban, - több mint 5000 évvel ezelőtt – is úgy tisztelték
az Aloe verát, mint a fiatalság és a szépség, az örök élet szimbólumát. A
növényt megtaláljuk a fáraók sír- és templomaik falfestményein is. Nagy
Sándor (i.e.333) Socotra szigetén szorgalmazta és segítette a növény
fennmaradását. Csak akkor indult háborúba, ha már az egész hadsereg
részére elegendő Aloe vera állt rendelkezésre. Az ókori Keleten néma
gyógyítónak nevezték, Indiában a titkos gyógynövények között tartották
számon. Az arabok - akiknek orvostudománya már az ókorban
köztudomásúlag nagyon fejlett volt - az aloét a sivatag liliomának
nevezték és éhínség, járványok idején húsát rendszeresen fogyasztották
Az első gyógyszerész könyv 1872.07.01-én jelent meg, amelyben Otto von
Bismarck herceg írt az Aloe vera történetéről.


Egyedülálló összetétel


A tiszta Aloe vera több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz. Tartalmazza
a teljes vitaminskálát, több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot,
valamint nyomelemet, mono- és poliszacharidokat, esszenciális és nem
esszenciális aminosavak, enzimek széles skáláját, amelyek a szervezet
kémiai egyensúlyát, a sejtmegújulási folyamatot irányítják.

 


Egyedülálló élettani hatásai:

  • erősíti az immunrendszert
  • vértisztító, sebösszehúzó hatású
  • vírusellenes
  • baktériumellenes, gombaölő, csíraölő
  • méregteleníti és táplálja a szervezetet
  • serkenti és regenerálja a szervrendszereket (vérkeringés, emésztő-,és kiválasztó rendszer, nyirokrendszer)
  • antioxidáns, véd a rákkeltő szabad gyököktől
  • fájdalomcsillapító
  • segíti az izmok és az idegrendszer zavartalan működését
  • jótékony hatással van bőrre, hajra
  • védi a sejthártyát, fokozza a sejtregenerálódást
  • segíti az anyagcserét, a zsírsavak felhasználását,
  • szabályozza a szervezet folyadék-, és vízháztartását, normalizálja a szív ritmusát,
  • vérnyomáscsökkentő,
  • fontos szerepet tölt be a vércukor- és koleszterinszint szabályozásában
  • természetes gyulladáscsökkentő
  • az emésztőcsatorna falán bevonatot alkotva csökkenti a bélből felszívódó toxinok mennyiségét
  • elősegíti az emésztés során lebomló cukrok, aminosavak és zsírsavak felszívódását
  • befolyásolja az ízületi nedv termelődését, és összetételét
  • az egyik legjobb méregtelenítő
  • felgyorsítja a sebgyógyulást
  • külsőleg alkalmazva lassítja a bőr öregedését, kisimítja a ráncokat
  • puhítja és hidratálja a bőrt, hatékony az ekcéma, a pattanások, a pikkelysömör és a csípések kezelésében, fokozza a hajnövekedést
  • rákellenes hatását –elsősorban a vastagbélrák, a prosztatarák és a tüdőrák ellen lehet hatásos– erősíti a benne található aloe-emodin amely egyben hashajtó- és antibakteriális hatású,
  • növeli az energiaszintet, elősegíti a bélflóra egyensúlyának visszaállítását.
  • enyhíti az aranyér, az IBS (irritábilis bél szindróma), a húgyúti fertőzések, valamint az emésztőrendszeri gyulladások, így a fekélyek és a Crohn-betegség tüneteit
  •  csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait
  • regenerálja a szöveteket
  • használatával megszüntethető a fogíny vérzése, gátolja a fogak kilazulását és a fogkő képződését is
  • stabilizálja, és ezzel csökkenti a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét, valamint csökkenti a triglicerid szintjét is a vérben
  • rendszeres fogyasztása megakadályozza a vérsejtek összetapadását, amely a stroke egyik legfőbb okozója
  • hatékony hashajtó
  • javítja a fizikai állóképességet

 


Ha van otthon Aloe vera növényed Te magad is készíthetsz külsőleg
használható bőrtápláló, bőrnyugtató, és regeneráló krémet:
1. Válasszuk ki a legvastagabb Aloe vera leveleket a növényünkön,
vágjuk le, majd ejtsünk egy hosszú bemetszést és egy kanál
segítségével vegyük ki a benne lévő gélszerű anyagot
2. keverjük el egy evőkanál olajjal, almaecettel és alkohollal
3. a kapott krémet tároljuk hűtőben, így akár két hónapig is megőrzi
szavatosságát

 

0 Tovább

SÜSS MAGAD!1. rész - Kezdők is elkezdhetik

SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Írta: Faar Ida

Reményeim szerint Kedves Olvasó azt már tudod, hogy főzni jó… ugyanis a végeredmény - leszámítva a fáradtságot – önmagáért beszél.

Tudod miből-, hogyan-, mikor- készült, Te és családod élvezheti azokat az ízeket, amelyeket a műkaják soha nem tudnak biztosítani.

Most pedig ideje kipróbálnod magad egy másik fontos területen is – méghozzá a desszertek, sütemények, torták világában: azaz SÜSS MAGAD Te is!

Miért is?

Mert:

  • tudod miből-, hogyan-, mikor- készült
  • a desszerteknél hatványozottan igaz, hogy a saját készítésű finomságokban tutira kevesebb a mesterséges adalékanyag
  • egy sütemény elkészítése remek alkalom arra, hogy kiéld a kreativitásod
  • és remek alkalom arra, hogy újfent bevond a családod is a közös élmények gyártásába

GYORS ALMÁS-MÁKOS SÜTI VANÍLIA ÖNTETTEL

SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg darált mák,1,5 dl olaj, 4 dl tejföl, 4 alma

A vanília öntethez:4 dl tej,4 dl tejszín,6 tojássárgája, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, vanília kivonat

A meghámozott kicsumázott almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük – levét kicsit kinyomkodjuk.  A lisztet a cukorral, a szódabikarbónával, a darált mákkal, a tojással, az olajjal, a tejföllel és a reszelt almával alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt formába öntjük. Készre sütjük.

Amíg sül elkészítjük a vanília öntetet.

SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Összekeverjük a lisztet a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és csomómentesre keverjük. Alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett 20 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

Ha kisült a sütink – tetejét porcukorral meghintjük – tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, és a vaníliaöntettel megbolondítva tálaljuk.

Jó étvágyat!

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

TETSZIK? Akkor irány a Facebook-oldalam!

Címkefelhő

főzz magad (72),egészséges (65),abroszravaló (32),természetes (24),friss (14),szezonális (12),finom (10),gyors (9),életmód (8),életreceptek (8),szezonja van (8), (8),EXPRESSZ KAJÁK (5),egészség (5),receptek (5),édesség (5),édes (4),Húsvét (4),Faar Ida (4),antioxidáns (4),egészséges táplálkozás (4),zöldséges (4),süss magad (4),EXPRESSZ-KAJÁK (3),vitamin (3),íz-kalandozások (3),fogyókúra (3),eper (3),tojás (3),paradicsom (3),ősz (3),sós (2),külföld (2),stílus (2),újév (2),megelőzés (2),házi (2),cseresznye (2),fiatalság (2),nátha (2),diéta (2),immunrendszer (2),ételmérgezés (2),francia (2),mediterrán étrend (2), természetes (2),újhagyma (2),paleolit (2),lecsó (2),nassolnivaló (2),tavasz (2),hónapos retek (2),diétás (2),NASSOLNIVALÓ (2),sonka (2),cukorbetegség (2),gasztronómia (2),egészségtelen (2),csípős (2),zöldséges ételek (2),stressz evés (1),locsolók (1),túlzásba vitt egészségtudatosság (1),orthorexia (1),könnyű ételek (1),kényszerbetegség (1), főzz magad (1),tízórai (1),depresszió (1),antihisztamin (1),gócfertőzés (1),góc (1),kódold át (1),banán (1),déligyümölcs (1),gyulladáscsökkentő étrend (1),gyulladás (1),vitaminhiány (1),fáradtság (1),lendület (1),energia (1),vitalizál (1),allergia (1),pollen (1),gyerekek (1),kollagén (1),nem esznek (1),válogat a gyerek (1),saláta (1),ízfokozó (1),nátrium-glutamát (1),pollenallergia (1),tüsszögés (1),orrfolyás (1),éhség (1),gyomorrontás (1),nyár (1),vitaminok (1),immunerősitő (1),gyulladáscsökkentő (1),stressz (1),magnézium (1),gyorsan elkészíthető (1),változtatás (1),cukor nélkül (1),zöldségek-gyümölcsök (1),xilit (1),eritriol (1),fogadalom (1),izom (1),vacsora (1),babona (1),lencse (1), szerencse (1),gratinirozás (1),csőben sült ételek (1), életmód-orvoslás (1),faar ida (1),nyugodt alvás (1),túlevés (1),aloe vera (1), egészséges (1),erős immunrendszer (1),vírusok ellen (1),töltött paradicsom (1),érdekes (1),arcbőr (1),étvágy (1),magas vérnyomás (1),tudásanyag (1),ősember (1),motiváció (1),terítéken (1),főzés (1),húsmentes (1),őskor (1),paprika (1),lopott percek (1),velő (1),máj (1),mérsékelt fogyasztása ajánlott (1),vérszegénység (1),koleszterin (1),vese (1),belsőségek (1),gyors sütemény (1),expressz (1),okosító (1),prevenció (1),joghurt (1),SÜSS MAGAD (1),lemondás (1),tudatosság (1),diabetikus (1),cukormentes (1),glukonon (1),egres (1),hús nélkül (1),tisztaság (1),szabályok (1),sütés (1),vááltozatos (1),sárgabarack (1),gyógyító gyümölcs (1),laktató (1),teríték (1),burgonya (1),új ízek (1),fertőzés (1),higiénia (1),főzz magd (1),nyaralás (1),étkezéstechnika (1),egzotikus (1),óvatos (1),konyha (1),pörkölt (1),vitamin-pótlás (1),bárány (1),egyszerű (1),Csináld magad! (1),csíra (1),sült (1),torma (1),élettani hatás (1),megbízható (1),vitaminforrás (1),gyógyító növény (1),recept (1),bodza (1),bodzaszörp (1),bodzalekvár (1),sorozat (1),palacsinta (1),anorexia (1), NASSOLNIVALÓ (1),TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1),Főzz magad (1),táplálkozás (1),csemegekukorica (1),gyógyít (1),helyi termék (1),sütni (1),fánk (1),farsang (1),szalagos fánk (1), adalékanyagmentes (1),ízletes (1),süss (1),főzz (1),zöldség (1),gyümölcs (1),nassolás (1),csipkebogyó (1), török ételek (1), nemzetek ételei (1),reggeli (1),főzni jó (1), abroszravaló (1),cékla (1),alma (1),tárkony (1), a hónap fűszere (1),szezámmag (1),házias (1),C-vitamin (1),keksz (1), EXPRESSZ KAJÁK (1),csirkemell (1),mák (1),sütés nélkül (1),zöldbab (1),kapor (1),gyógyító zöldség (1),zeller (1),hazai ízek (1),sütőtök (1),ősz.egészséges (1),köhögés ellen (1),citrom (1),étel (1),egészséges étel (1),fekete retek (1),méregtelenít (1),hideg (1),zöldséglé (1),gyümölcslé (1),lugosít (1),B12-vitamin (1)

Utolsó kommentek

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Címkefelhő

(8) a hónap fűszere (1) abroszravaló (1) adalékanyagmentes (1) egészséges (1) EXPRESSZ KAJÁK (1) főzz magad (1) NASSOLNIVALÓ (1) nemzetek ételei (1) szerencse (1) természetes (2) török ételek (1) életmód-orvoslás (1)abroszravaló (32)allergia (1)alma (1)aloe vera (1)anorexia (1)antihisztamin (1)antioxidáns (4)arcbőr (1)B12-vitamin (1)babona (1)banán (1)belsőségek (1)bodza (1)bodzalekvár (1)bodzaszörp (1)burgonya (1)bárány (1)C-vitamin (1)citrom (1)csemegekukorica (1)cseresznye (2)Csináld magad! (1)csipkebogyó (1)csirkemell (1)csípős (2)csíra (1)csőben sült ételek (1)cukor nélkül (1)cukorbetegség (2)cukormentes (1)cékla (1)depresszió (1)diabetikus (1)diéta (2)diétás (2)déligyümölcs (1)egres (1)egyszerű (1)egzotikus (1)egészség (5)egészséges (65)egészséges táplálkozás (4)egészséges étel (1)egészségtelen (2)energia (1)eper (3)eritriol (1)erős immunrendszer (1)expressz (1)EXPRESSZ KAJÁK (5)EXPRESSZ-KAJÁK (3)faar ida (1)Faar Ida (4)farsang (1)fekete retek (1)fertőzés (1)fiatalság (2)finom (10)fogadalom (1)fogyókúra (3)francia (2)friss (14)fánk (1)fáradtság (1)főzni jó (1)főzz (1)főzz magad (72)Főzz magad (1)főzz magd (1)főzés (1)gasztronómia (2)glukonon (1)gratinirozás (1)gyerekek (1)gyomorrontás (1)gyors (9)gyors sütemény (1)gyorsan elkészíthető (1)gyulladás (1)gyulladáscsökkentő (1)gyulladáscsökkentő étrend (1)gyógyít (1)gyógyító gyümölcs (1)gyógyító növény (1)gyógyító zöldség (1)gyümölcs (1)gyümölcslé (1)góc (1)gócfertőzés (1)hazai ízek (1)helyi termék (1)hideg (1)higiénia (1)házi (2)házias (1)hónapos retek (2)hús nélkül (1)húsmentes (1)Húsvét (4)immunerősitő (1)immunrendszer (2)izom (1)joghurt (1)kapor (1)keksz (1)koleszterin (1)kollagén (1)konyha (1)kényszerbetegség (1)kódold át (1)köhögés ellen (1)könnyű ételek (1)külföld (2)laktató (1)lecsó (2)lemondás (1)lencse (1)lendület (1)locsolók (1)lopott percek (1)lugosít (1)magas vérnyomás (1)magnézium (1)mediterrán étrend (2)megbízható (1)megelőzés (2)motiváció (1)máj (1)mák (1)méregtelenít (1)mérsékelt fogyasztása ajánlott (1)NASSOLNIVALÓ (2)nassolnivaló (2)nassolás (1)nem esznek (1)nyaralás (1)nyugodt alvás (1)nyár (1)nátha (2)nátrium-glutamát (1)okosító (1)orrfolyás (1)orthorexia (1)palacsinta (1)paleolit (2)paprika (1)paradicsom (3)pollen (1)pollenallergia (1)prevenció (1)pörkölt (1)recept (1)receptek (5)reggeli (1)saláta (1)sonka (2)sorozat (1)stressz (1)stressz evés (1)stílus (2)szabályok (1)szalagos fánk (1)szezonja van (8)szezonális (12)szezámmag (1)SÜSS MAGAD (1)sárgabarack (1)sós (2)sült (1)süss (1)süss magad (4)sütni (1)sütés (1)sütés nélkül (1)sütőtök (1)tavasz (2)természetes (24)TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1)teríték (1)terítéken (1)tisztaság (1)tojás (3)torma (1)tudatosság (1)tudásanyag (1)táplálkozás (1)tárkony (1)tízórai (1)töltött paradicsom (1)túlevés (1)túlzásba vitt egészségtudatosság (1)tüsszögés (1)vacsora (1)velő (1)vese (1)vitalizál (1)vitamin (3)vitamin-pótlás (1)vitaminforrás (1)vitaminhiány (1)vitaminok (1)válogat a gyerek (1)változtatás (1)vááltozatos (1)vérszegénység (1)vírusok ellen (1)xilit (1)zeller (1)zöldbab (1)zöldség (1)zöldségek-gyümölcsök (1)zöldséges (4)zöldséges ételek (2)zöldséglé (1)édes (4)édesség (5)éhség (1)életmód (8)életreceptek (8)élettani hatás (1)érdekes (1)étel (1)ételmérgezés (2)étkezéstechnika (1)étvágy (1)íz-kalandozások (3)ízfokozó (1)ízletes (1)óvatos (1)új ízek (1)újhagyma (2)újév (2)ősember (1)őskor (1)ősz (3)ősz.egészséges (1)

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

HTML