Írta: Faar Ida

 

főzz magad  EXPRESSZ KAJÁK gyors egészséges természetes csirkemell

Szóval nincs időd semmire?

De enni kell…

Enni kellene valami finomat, tartalmasat, - és lehetőleg nem műkaját!

Tudom: ezerfelé kell szaladnod: munkahely, túlóra, iskola, gyerekek…

Apropó gyerekek!

Nem ehetnek folyamatosan élelmiszeradalékokat…

Főzz magad -  valami expressz gyorsasággal elkészíthető ételt!

Mit?

ALMÁS CSIRKEMELLET

 

főzz magad  EXPRESSZ KAJÁK gyors egészséges természetes csirkemell

Hozzávalók:70 dkg kicsontozott csirkemell nagyobb szeletekre vágva, 4 alma, 2 dl 100%-os almalé, 2 evőkanál vaj, 5 evőkanál főzőtejszín, 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, fekete bors, a körethez 2 kg burgonya

 A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A hámozatlan almákat alaposan megmossuk, kiszedjük a magházat, és 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat felforrósítunk egy serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat óvatosan kivesszük, és lefedve melegen tartjuk.

A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben felforrósítjuk. A csirkemell szeleteket beletesszük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha megsültek kiszedjük.

A serpenyőbe beleöntünk 2 dl vizet, a tejszínt és beleszórjuk a kakukkfüvet, majd felforraljuk. Az almalét az étkezési keményítővel egy kis tálkában csomómentesen elkeverjük, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Körülbelül 1 percig főzzük tovább, amíg a mártás besűrűsödik. Leöntjük vele a csirkemellet, majd almakarikákkal díszítve tálaljuk. Köretként vajban és petrezselyemben megforgatott főtt burgonyát tálalunk hozzá.

 

főzz magad  EXPRESSZ KAJÁK gyors egészséges természetes csirkemell

Jó étvágyat!