EXPRESSZ KAJÁK: Kelkáposztás csirkemell

Írta: Faar Ida

 

EGYSZERŰ,GYORS,FINOM,LAKTATÓ - és tudod, hogy mi az, amit eszel

Amikor nemet mondasz a „műkajákra”, sokat teszel a saját és a szeretteid egészségéért. Gondolj bele: mennyi tartósítószer, adalék-és színezőanyag, emulgeálószer, és stabilizátor kell ahhoz, hogy a fagyasztott pizza olyan legyen, amilyen? Nos, ha továbbra sincs kedved vegyszerekkel tömni a családodat – viszont időd se sok –akkor itt egy újabb EXPRESSZ- KAJA, amit gyorsan elkészíthetsz.

 

Tudom: sokan nem igazán szeretik a csirkemellet, mert „unalmas”, „száraz”, „íztelen”. Tévedés! Minden az elkészítés mikéntjétől függ – mert egy kis fantáziával, és némi kísérletező kedvvel sokféle finomság alapja lehet, mint ebben a receptben is:

KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna,1 nagy kelkáposzta,  víz, 2 kis doboz tejföl, 20 dkg reszelt trappista sajt, 6 nagyobb paradicsom karikákra vágva, olaj, só, bors, pirospaprika

  1. A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel
  2.  A szalonna zsírját süssük ki, és ebben pirítsuk a hagymát üvegesre.
  3. Vegyük le a tűzről.
  4. A kettévágott kitorzsázott kelkáposztát szeleteljük fel kb. 5 cm-es csíkokra
  5. Tegyük be egy tepsibe (vagy jénai tálba), osszuk el a rajta a szalonnás hagymát.
  6. A csirkemellet szeljük fel csíkokra.
  7. Kevés olajat keverjünk össze sóval, borssal és pirospaprikával. A csirkemell-csíkokat keverjük össze az olajos keverékkel, öntsük fel 2 dl vízzel, majd tegyük rá a kelkáposztás alapra – tegyük rá az ételre a tejfölt, a paradicsomkarikákat, és a reszelt sajttal fedjük be.
  8. Majd 200 fokos sütőben lefedve kb. 40 perc alatt pároljuk készre.

JÓ ÉTVÁGYAT!

0 Tovább

EXPRESSZ-KAJÁK:Töltött zsömle

Írta: Faar Ida

 

Gyorsan,finomat,ízleteset,természeteset

Nincs időd főzni? De enni kell, s nem mindegy, hogy mit.

A „műkaja” ugyan könnyen tálalható (gyorsfagyasztott pizza, hamburger,virsli,stb.), de szerintem jobb ha nem tudod mi van benne. Valószínűleg, ha látnánk a gyártási folyamatot – messzire elkerülnénk a fogyasztását.

Szóval? Nincs időd, de ennél valami igazán finomat? Akkor készítsd el ezt az ételt!

Itt a recept lépésről-lépésre:

TÖLTÖTT ZSÖMLE

Hozzávalók: 8 zsömle, 50 dkg darált csirkemell, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika (lehet csípős is), őrölt bors, 4 nagy paradicsom, 2 paprika, reszelt sajt, étolaj, só

  1. A felszelt hagymát az olajon arany barnára pirítjuk.
  2. A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, a borsot.
  3. Rátesszük a darált húst, majd pici vizet aláöntve pároljuk.
  4. Megsózzuk.
  5. Beletesszük a felkarikázott paradicsomot, paprikát, és 15 percig kevergetve nagy lángon összefőzzük.
  6. A zsömlék kalapját levágjuk, a belét kikaparjuk, és a pörkölthöz keverjük.
  7. A pörköltünket a zsemlékbe töltjük, tűzálló tálba tesszük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőbe téve pirosra sütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

 

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ Felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Címkefelhő

főzz magad (39),egészséges (30),természetes (21),friss (14),abroszravaló (11),finom (9),gyors (8),szezonális (8),szezonja van (5),EXPRESSZ KAJÁK (4),édes (3),zöldséges (3),életmód (3),Húsvét (3),íz-kalandozások (3),NASSOLNIVALÓ (2),édesség (2),süss magad (2),házi (2),külföld (2),sós (2),EXPRESSZ-KAJÁK (2),mediterrán étrend (2),francia (2),tojás (2),csípős (2),házias (1),étkezéstechnika (1),nyaralás (1),egzotikus (1),higiénia (1),teríték (1),fertőzés (1),főzz magd (1),laktató (1),gyógyító gyümölcs (1),cukorbetegség (1),tudatosság (1),fiatalság (1),lemondás (1),diabetikus (1),sárgabarack (1),glukonon (1),cukormentes (1),burgonya (1),gasztronómia (1),antioxidáns (1),paradicsom (1),keksz (1),lecsó (1), EXPRESSZ KAJÁK (1),életreceptek (1),receptek (1),csirkemell (1),sütés nélkül (1),diétás (1),gyógyít (1),csemegekukorica (1),új ízek (1),kapor (1),gyógyító zöldség (1),zöldbab (1),hazai ízek (1),zeller (1),egészség (1),egres (1),Főzz magad (1),TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1), NASSOLNIVALÓ (1),táplálkozás (1),anorexia (1),palacsinta (1),sonka (1),élettani hatás (1),megbízható (1),recept (1),nassolnivaló (1),vitamin (1),csíra (1),egyszerű (1),hónapos retek (1),vitaminforrás (1),gyógyító növény (1),újhagyma (1),torma (1),ízletes (1),Csináld magad! (1),szabályok (1),tisztaság (1),sütés (1),vááltozatos (1),cseresznye (1),hús nélkül (1),eper (1),óvatos (1),ételmérgezés (1),bodzaszörp (1),bodza (1),sült (1),bodzalekvár (1),pörkölt (1),konyha (1),bárány (1),sorozat (1),vitamin-pótlás (1)

Utolsó kommentek