EXPRESSZ KAJÁK: Kelkáposztás csirkemell

Írta: Faar Ida

 

EGYSZERŰ,GYORS,FINOM,LAKTATÓ - és tudod, hogy mi az, amit eszel

Amikor nemet mondasz a „műkajákra”, sokat teszel a saját és a szeretteid egészségéért. Gondolj bele: mennyi tartósítószer, adalék-és színezőanyag, emulgeálószer, és stabilizátor kell ahhoz, hogy a fagyasztott pizza olyan legyen, amilyen? Nos, ha továbbra sincs kedved vegyszerekkel tömni a családodat – viszont időd se sok –akkor itt egy újabb EXPRESSZ- KAJA, amit gyorsan elkészíthetsz.

 

Tudom: sokan nem igazán szeretik a csirkemellet, mert „unalmas”, „száraz”, „íztelen”. Tévedés! Minden az elkészítés mikéntjétől függ – mert egy kis fantáziával, és némi kísérletező kedvvel sokféle finomság alapja lehet, mint ebben a receptben is:

KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna,1 nagy kelkáposzta,  víz, 2 kis doboz tejföl, 20 dkg reszelt trappista sajt, 6 nagyobb paradicsom karikákra vágva, olaj, só, bors, pirospaprika

  1. A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel
  2.  A szalonna zsírját süssük ki, és ebben pirítsuk a hagymát üvegesre.
  3. Vegyük le a tűzről.
  4. A kettévágott kitorzsázott kelkáposztát szeleteljük fel kb. 5 cm-es csíkokra
  5. Tegyük be egy tepsibe (vagy jénai tálba), osszuk el a rajta a szalonnás hagymát.
  6. A csirkemellet szeljük fel csíkokra.
  7. Kevés olajat keverjünk össze sóval, borssal és pirospaprikával. A csirkemell-csíkokat keverjük össze az olajos keverékkel, öntsük fel 2 dl vízzel, majd tegyük rá a kelkáposztás alapra – tegyük rá az ételre a tejfölt, a paradicsomkarikákat, és a reszelt sajttal fedjük be.
  8. Majd 200 fokos sütőben lefedve kb. 40 perc alatt pároljuk készre.

JÓ ÉTVÁGYAT!

0 Tovább

EXPRESSZ-KAJÁK:Töltött zsömle

Írta: Faar Ida

 

Gyorsan,finomat,ízleteset,természeteset

Nincs időd főzni? De enni kell, s nem mindegy, hogy mit.

A „műkaja” ugyan könnyen tálalható (gyorsfagyasztott pizza, hamburger,virsli,stb.), de szerintem jobb ha nem tudod mi van benne. Valószínűleg, ha látnánk a gyártási folyamatot – messzire elkerülnénk a fogyasztását.

Szóval? Nincs időd, de ennél valami igazán finomat? Akkor készítsd el ezt az ételt!

Itt a recept lépésről-lépésre:

TÖLTÖTT ZSÖMLE

Hozzávalók: 8 zsömle, 50 dkg darált csirkemell, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika (lehet csípős is), őrölt bors, 4 nagy paradicsom, 2 paprika, reszelt sajt, étolaj, só

  1. A felszelt hagymát az olajon arany barnára pirítjuk.
  2. A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, a borsot.
  3. Rátesszük a darált húst, majd pici vizet aláöntve pároljuk.
  4. Megsózzuk.
  5. Beletesszük a felkarikázott paradicsomot, paprikát, és 15 percig kevergetve nagy lángon összefőzzük.
  6. A zsömlék kalapját levágjuk, a belét kikaparjuk, és a pörkölthöz keverjük.
  7. A pörköltünket a zsemlékbe töltjük, tűzálló tálba tesszük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőbe téve pirosra sütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

 

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ Felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Utolsó kommentek