3.RECEPT

SAJTTAL TÖLTÖTT PARADICSOM – hidegen elkészíthető


Hozzávalók: 12 egyforma nagy paradicsom, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj, 2 evőkanál sűrű tejföl, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors, só, a díszítéshez néhány salátalevél és zöldpaprika vagy retek

  • a sajtkrémhez a vajat, a tejfölt, a sót és a borsot, valamint a zúzott fokhagymát habosra keverjük,
  • majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és egy-két percig tovább keverjük.
  • a krémet hűtőszekrénybe tesszük
  • a megmosott paradicsomokat megszárítjuk, és egyötöd-négyötöd arányban keresztben kettévágjuk
  • a paradicsom magjait és a húsából egy keveset kivájunk, de ügyelünk arra, hogy a paradicsom fala ne lyukadjon ki
  • a paradicsomokat megtöltjük a sajtkrémmel
  • a megmosott és leszárított salátaleveleket tálcára helyezzük, és elrendezzük rajta a töltött paradicsomokat
  • a félretett tetejüket a krémre borítjuk, és nagyon vékony csíkokra vágott zöldpaprikával vagy retekkel kitöltjük a paradicsomok közét
  •  hűtőszekrényben néhány órán keresztül hűtjük