Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EXPRESSZ KAJÁK: Rizses hús

Írta: Faar Ida

Ahogy beköszöntött a hidegebb idő, úgy vágyik az ember az egyre tartalmasabb, egyre laktatóbb ételekre. Kell az energia, és az erő az alkalmazkodáshoz...

Nos, ilyenkor kerülnek elő azok a receptek, amelyek bővelkednek a kalóriákban, és a fogyókúrázók többsége sikító frászt kapva menekül már a megemlítésük kapcsán is…

A mai Expressz-kaja azonban – a mértékletesség elvét betartók számára több szempontból is ideális: egyrészt laktató, és finom, másrészt elkészíthető diétás változatban is, nem utolsó sorban pedig GYORSAN összedobható, így a folyamatos időzavarban leledzők sem találhatnak kifogást ellene. Lássuk!

RIZSES HÚS

Hozzávalók:50 dkg sertéslapocka (diétás:50 dkg pulykamell),2 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 4+2 evőkanál olaj(diétásan: ennek a fele), 1 kávéskanál pirospaprika, 30 dkg közepes szemű rizs(diétásan: barna rizs) 4-5 szál petrezselyemzöld

A húst kockázzuk fel. A hagymát aprítsuk finomra. A zöldpaprikát csumázzuk ki, karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk apróra. Forrósítunk fel 4 evőkanál olajat, és fonnyasztjuk meg benne a hagymát, dobjuk rá a húst, és erős tűzön fehéredésig pirítsuk. Szórjuk meg a pirospaprikával, sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Adjuk hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk. Melegítsük elő a sütőt, mossuk meg a rizst, csepegtessük le. A maradék 2 evőkanál olajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a rizst, és 2-3 percig pirítsuk.  A megpirult rizst adjuk a húshoz, öntsük fel 5 dl forró vízzel, adjunk hozzá egy kevés sót, keverjük össze, forraljuk fel, és tegyük át egy tűzálló tálba. Lefedve az egészet forró sütőben puhára pároljuk (20 perc), félidőben egyszer megkeverjük. Paprika és paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.

…és pár perc elteltével elmerengünk a hűlt helye láttán...

Jó étvágyat !

 

0 Tovább

ISMERED A CITROM EREJÉT?

Írta: Faar Ida

Igen. Savanyú. De ez benne a jó… Régen sorban állás volt érte a boltokban, ma már télen-nyáron folyamatosan kapható. Ami nem is baj, mert az év minden időszakában alkalmazhatjuk egészségünk megőrzése, a betegségek megelőzése és kúrálása érdekében.

Egy kis történelem

A perzsák már az időszámításunk kezdete előtt is termesztettek citromot. Európába arab kereskedők hozták be, ahol csak nyolcszáz éve honosodott meg. Alkalmazták a mérgezés ellenszereként, kígyómarás ellen, ajánlották szívbetegeknek, vizelethajtónak, izzasztónak, vérzést elállító, sebösszehúzó szernek, csuklás elállítására, gyógyították vele a gyulladt torkot, a reneszánsz korban pedig a levét a pestis gyógyszerének hitték.

Citrom a skorbut ellenszere

Az 1600-as évek elején az orvosok feltételezték, hogy a citromlé megelőzi, és gyógyítja a skorbutot. Ezt igazolta James Lind hajósebész kísérlete: a skorbutos betegek egyik csoportjával citromot és narancsot etetett, a másik csoport almabort kapott, a harmadikat pedig gyógyszerrel kezelte. A citromot, narancsot fogyasztók állapota javult, a gyógyulásuk szemmel látható volt. Ez az Indiában felfedezett déligyümölcs – ma már a világ sok pontján megterem: Európa déli részein, Ausztráliában, Kaliforniában, Floridában.

A citrom több szempontból is ideális választás:

  • alacsony a kalória-tartalma
  • kevés benne a szénhidrát, a zsír
  • rengeteg rostot tartalmaz
  • és rengeteg C-vitamint, ami köztudomású, hogy az immunrendszer „barátja”

Mi van 100 gramm citromban? Az alábbi táblázatból kiderül:

Szénhidrát

9 gramm

Rostok

2,8 gramm

Zsír

0,3 gramm

Fehérje

1,1 gramm

Víz

89 gramm

C-vitamin

53 mg

Citric acid

5 gramm

Natrium

2 mg

Kálium

138 mg

Kalcium

26 mg

Vas

0,6 mg

Magnézium

8 mg

Gyógyhatásai:

  • serkenti az emésztést, tisztítja a beleket, erősíti a gyomrot
  • erősíti az immunrendszert
  • vízhajtó
  • gyulladáscsökkentő
  • méregtelenít
  • baktériumölő
  • fokozza a nyálelválasztást, nyákoldó
  • csillapítja a szomjúságot
  • bőr-regeneráló, bőrtisztító – arcpakolások összetevőjeként lassítja az öregedési folyamatokat
  • kiváló vitaminforrás
  • természetes fogyasztószer - zsírégető
  • bioflavin-tartalma miatt vértisztító
  • mérsékli az ízületi gyulladásokat
  • illóolaja nyugtató hatású

Természetes szépség: citromlével

  • bőrbe bedörzsölt citromolaj pezsdítő, feszesítő, erősítő és bőrtisztító hatású.
  • lassítja a bőr öregedését
  • szabályozza a bőr faggyú működését
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket
  • a fénytelen, foltos bőrt felüdíti
  • kúraszerűen, alkalmazva eltünteti a szeplőket
  • ellenszere még a zsíros hajnak, sőt még a töredező körömnek is jót tesz
  • samponba keverve csillogóvá, illatossá teszi a hajat, használata a lelapult hajat megemeli. Hajöblítésre kiváló
  • fürdővízhez adva puhává varázsolja a bőrt, felpuhítja a bőrkeményedéseket.
  • hatásos kéz-ápolószer készíthető belőle: sheavajba keverjünk pár csepp citromot, és az ujjaktól a csukló irányába masszírozzuk be a kézbőrbe.
  • kisimítja az arcbőrt: egy tojásfehérjét, három-négy csepp citromlével habbá verünk, és 10 percre felkenjük a megtisztított arcbőrre
  • zsíros, mitesszeres, pattanásos bőrre pakolás: 3 dkg élesztőt keverjünk össze egy mokkáskanál citromlével és annyi joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. A pakolást kb. 10 percig hagyjuk fent.
  • használható arctisztítóként: nyers uborka lébe csepegtessünk citromot, mártsunk bele egy vatta darabot, és néhányszor töröljük át a letisztított simítja és rugalmassá teszi arcbőrt.

Vegyszerek helyett is használhatunk citromlevet:

  • a mosáshoz: fehérebbé teszi az elszürkült zoknikat
  • illatosításra: szárított citromhéjat tehetünk a szekrényekbe, vagy a lakás különböző pontjaira
  • a zöldségek tisztítása során gyakran színes foltok maradnak a kezeinken (cékla, dió,) citromlével bedörzsölve pillanatok alatt eltüntethetőek
  • mikro tisztítására – 2 dl vízbe facsarjunk bele egy fél citrom levét, majd forraljuk öt percig a mikróban

KONYHAI FELHASZNÁLÁSA

Sokoldalúan felhasználható: levesek, hús-, rizsételek ízesítésre, ecet helyett citromlével savanyítva ízletessé tehetjük egyes salátáinkat, és használhatjuk húsok pácolásához (főleg a mediterrán típusú, rozmaringgal, bazsalikommal összeállított pácokban).

A sárga héját reszelve töltelékek, (mák, dió, túró mellé), levét tea, kávé, gyümölcslevesek, turmixitalok, puncs, szósz, hidegtálak, hal- és egyéb húsételek ízesítésére használják. ( CSAK a bio- termesztésű citromok héja alkalmas erre – egyébként a héját gombaölővel, fényesítő szerekkel kezelik)

A szárított héjat spirális szalagokban vagy kockára vágva forgalmazzák, de így csak az édes- és likőripari üzemekben használják fel.

Otthon a legjobb frisset tartani, hogy ízesítésre mindig kéznél legyen.

Mind héja, mind leve jól használható gyümölcslevesek, kompótok, turmix italok, rizsételek, puncsok, szószok, hidegtálak stb. ízesítésére. Kilogrammonként 4 g fehérjét, 58 g zsírt, 23 g szénhidrátot, 6 g szerves sót, 22 g rostot tartalmaz.

RECEPTEK

KLASSZIKUS LIMONÁDÉ – egyszerű frissítő

Hozzávalók:1 üveg hideg ásványvíz, 1 marék jégkocka, 5 db citrom leve, 7 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)

A hozzávalókat alaposan összekeverjük.

CITROMOS SALÁTA – csupa vitamin

Hozzávalók:1 nagy kínai kel,5 paradicsom, 4 zöldpaprika, 1 kígyóuborka, 1 citrom leve, só, őrölt feketebors

A kínai kelt egy centis szeletekre vágjuk. A többi hozzávalót kockákra vágjuk, és hozzá keverjük. Ráfacsarjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.

CITROMOS-FŰSZERES KARAJ

Hozzávalók:2 citrom, 2 citromfű ág, 1 rozmaring ág, 8 szelet sertéskaraj, 4 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 5 szegfűszeg, pici gyömbér, 8 gerezd fokhagyma, 8 szelet baconszalonna, őrölt bors, só

A citromot felkarikázzuk, a citromfüvet apróra vágjuk. A forró olajban a húst megpirítjuk, majd megsózzuk. Ráöntünk 2 dl meleg vizet, belekeverjük a szegfűszeget, a rozmaringot, a gyömbért, a fokhagymát, a felkarikázott citromot, majd lefedve pároljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben megpirítjuk. A hússzeleteket tányérokra osztjuk, mellétesszük a citromkarikákat, a fűszerekkel átitatott fokhagymát, a szalonnadarabokat.

CITROMOS POHÁRKRÉM

Hozzávalók:30 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer), 4 dl tej, 2 evőkanál rétesliszt, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom kifacsart leve, 1 db Ráma margarin

A cukrot/édesítőszert, tejet, réteslisztet, citromhéjat és citromlevet összekeverjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk. Egy Ráma margarint habosra keverünk. Ha a fenti krém kihűlt, kis adagokban hozzákeverjük. Poharakba adagolva – lehűtve- tálaljuk – citromdarabkákkal díszítve.

CITROMTORTA

Hozzávalók:30 dkg vaj, 40 dkg darált keksz

A krémhez: 6 db tojás, 3 citrom leve, 3 tubus sűrített tej

A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a citrom levével és  a sűrített tejjel alaposan összekeverjük- és óvatosan a tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben -20 percig sütjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ízlés szerint cukorral édesítjük-, rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. Olvasztott csokoládéval díszítjük, majd ha kihűlt szeleteljük.

CITROMOS MUFFIN

Hozzávalók:4 db tojás, 2 citrom, 3 csomag vaníliás cukor, 30 dkg kristálycukor, 20 dkg margarin, 1 sütőpor, 40 dkg liszt, 4 dl tej, pici só

A margarint felolvasztjuk - hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tojásokat, és egy csipetnyi sót. Alaposan összekeverjük, Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. A sütőport összekeverjük, a liszttel- hozzáadjuk a masszához,- majd a tej hozzáadásával simára keverjük az egészet. Muffin sütőformában ki sütjük. Az elkészült kihűlt muffinok tetejére citromkrémet halmozunk. (Lásd citromos pohárkrém recept)

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

0 Tovább

10+ 3 OK MIÉRT EGÉSZSÉGES A FEKETE RETEK

Írta: Faar Ida

Nem éppen bizalomgerjesztő a kinézete, mi több – egyenesen visszataszítóan hat, ha arra gondolsz: enned kell belőle. Pedig rosszul teszed, ha viszolyogsz tőle, mert fogyasztásával számos betegség megelőzhető, illetve orvosolható.

A retket ősidők óta ismert, és gyógyhatásai miatt elismert növény. Kínában, Indiában és Egyiptomban már 4000 évvel ezelőtt termesztették.

A friss gyökér tartalmaz:

  • mustárolaj-glikozidokat
  • C-, B1, B2 - vitamint,
  • vasat, kalciumot, magnéziumot, foszfort és niacint
  • mustár olajat,
  • raphanol és raphanin nevű illóolajokat
  •  antioxidáns hatású vegyületeket (aszkorbinsavat, tokoferolokat, karotenoidokat és polifenolos komponenseket).

Ha az emésztésed katasztrofális

Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy nagyobb „evészet” után a szervezete megbosszulta az átgondolatlanul leküldött finom falatokat. Az émelygés, a hányinger, a puffadás, a rossz közérzet biztosított – ilyenkor jelenthet nagy segítséget a fekete retek – ami igazi gyógyír a túlterhelt májnak, és gyomornak – hiszen javítja az emésztést, gyorsítja a májsejtek regenerálódást, fokozza az epekiválasztást (ezzel megakadályozza az epekő kialakulását), vízhajtó hatásánál fogva pedig segíti a méreganyagok mielőbbi kiürülését is.

Miért is egészséges a fekete retek?

10+ 3 okból.

Lássuk:

  1. közismerten jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen, légúti betegségek gyógyítására.
  2.  elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását
  3. kiváló antioxidáns
  4. lúgossága folytán segít az egészségtelen anyagcseretermékek eltávolításában.
  5. magas káliumtartalma miatt vízhajtó hatású- segít a felgyülemlett víz eltávolításában
  6. Erősíti, tonizálja a beleket, serkenti a bélmozgást és megakadályozza a székrekedés kialakulását
  7. erősíti az epe utak simaizomzatát
  8. minden epeműködési rendellenesség esetén alkalmazható – mi több frissen préselt levének kúraszerű fogyasztásával (orvosi javaslatra) segít epehomok vagy epekő ellen is
  9. stabilizálja a vérnyomást
  10. megelőzi vagy gyógyítja a bőrbetegségeket (régen a szeplők eltávolítására is használták)
  11.  baktérium, és gombaölő
  12. köptető hatású
  13. gyulladáscsökkentő
  14. rendszeres fogyasztása segíthet meggátolni a pajzsmirigy túlműködését, mivel rafanin nevű vegyülete szerepet játszik a pajzsmirigy hormontermelésében
  15. Magnéziumtartama fokozza a koncentrációt, és csökkenti a stresszt
  16. Rákellenes és tumor-növekedést gátló hatóanyagokat tartalmaz (glükozinolátok, izotiocianátok),
  17.  6 napi fogyasztás után mérsékelheti a koleszterinszintet,

Hogyan használjam?

Tisztítókúraként

Mosd meg a retket, és ha nem bio, hámozd is meg. Vágd kis darabokra, majd zöldség-centrifugába téve nyerd ki a levét. Adj hozzá néhány csepp borsmenta- vagy citrom- esszenciális olajat, hogy ellensúlyozd kissé keserű és csípős ízét.

Fogyassz belőle egy teáskanállal, 2-4 alkalommal naponta, 4-5 napon át. De ne adagoljunk többet, mint napi 100 ml-es mennyiséget. Az elkészített levet tárold hűtőben, maximum 3 napig.

Különleges Feketeretek-torta

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg fekete retek, meghámozva
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 40 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • fél teáskanál kardamom
  • 1 narancs héja
  • 50 dkg liszt

A meghámozott retkeket vízben puhára főzzük. A leszűrt retket az olajjal összeturmixoljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A száraz hozzávalókat és a narancs lereszelt héját összekeverjük. A tojáshabhoz adjuk a retekpürét, majd beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. 175 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Máz:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg sajtkrém, pl. Philadelphia
  • 30 dkg porcukor
  • 1 narancs héja
  • díszítésként dió

A puha, szobahőmérsékletű vajat és a krémsajtot elektromos habverővel kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a narancs héját. Egyenletesen elkeverjük, és a kihűlt torta tetejére kenjük. A torta tetejét durvára vágott dióval díszítjük.

KÖHÖGÉSRE


Egy fekete retket vágjuk félbe, kaparjuk ki a közepét, az üreget töltsük meg mézzel, majd alaposan becsomagolva tegyük a hűtőszekrénybe 24 órára. Másnapra a méz átveszi a retek ízét, és a mézbe sok vitamin kerül. Fogyasszuk el az üregből a mézet!Ezt olvastad már?

 

 

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

TETSZIK? Akkor irány a Facebook-oldalam!

Címkefelhő

főzz magad (72),egészséges (65),abroszravaló (32),természetes (24),friss (14),szezonális (12),finom (10),gyors (9),életmód (8),életreceptek (8),szezonja van (8), (8),EXPRESSZ KAJÁK (5),egészség (5),receptek (5),édesség (5),édes (4),Húsvét (4),Faar Ida (4),antioxidáns (4),egészséges táplálkozás (4),zöldséges (4),süss magad (4),EXPRESSZ-KAJÁK (3),vitamin (3),íz-kalandozások (3),fogyókúra (3),eper (3),tojás (3),paradicsom (3),ősz (3),sós (2),külföld (2),stílus (2),újév (2),megelőzés (2),házi (2),cseresznye (2),fiatalság (2),nátha (2),diéta (2),immunrendszer (2),ételmérgezés (2),francia (2),mediterrán étrend (2), természetes (2),újhagyma (2),paleolit (2),lecsó (2),nassolnivaló (2),tavasz (2),hónapos retek (2),diétás (2),NASSOLNIVALÓ (2),sonka (2),cukorbetegség (2),gasztronómia (2),egészségtelen (2),csípős (2),zöldséges ételek (2),stressz evés (1),locsolók (1),túlzásba vitt egészségtudatosság (1),orthorexia (1),könnyű ételek (1),kényszerbetegség (1), főzz magad (1),tízórai (1),depresszió (1),antihisztamin (1),gócfertőzés (1),góc (1),kódold át (1),banán (1),déligyümölcs (1),gyulladáscsökkentő étrend (1),gyulladás (1),vitaminhiány (1),fáradtság (1),lendület (1),energia (1),vitalizál (1),allergia (1),pollen (1),gyerekek (1),kollagén (1),nem esznek (1),válogat a gyerek (1),saláta (1),ízfokozó (1),nátrium-glutamát (1),pollenallergia (1),tüsszögés (1),orrfolyás (1),éhség (1),gyomorrontás (1),nyár (1),vitaminok (1),immunerősitő (1),gyulladáscsökkentő (1),stressz (1),magnézium (1),gyorsan elkészíthető (1),változtatás (1),cukor nélkül (1),zöldségek-gyümölcsök (1),xilit (1),eritriol (1),fogadalom (1),izom (1),vacsora (1),babona (1),lencse (1), szerencse (1),gratinirozás (1),csőben sült ételek (1), életmód-orvoslás (1),faar ida (1),nyugodt alvás (1),túlevés (1),aloe vera (1), egészséges (1),erős immunrendszer (1),vírusok ellen (1),töltött paradicsom (1),érdekes (1),arcbőr (1),étvágy (1),magas vérnyomás (1),tudásanyag (1),ősember (1),motiváció (1),terítéken (1),főzés (1),húsmentes (1),őskor (1),paprika (1),lopott percek (1),velő (1),máj (1),mérsékelt fogyasztása ajánlott (1),vérszegénység (1),koleszterin (1),vese (1),belsőségek (1),gyors sütemény (1),expressz (1),okosító (1),prevenció (1),joghurt (1),SÜSS MAGAD (1),lemondás (1),tudatosság (1),diabetikus (1),cukormentes (1),glukonon (1),egres (1),hús nélkül (1),tisztaság (1),szabályok (1),sütés (1),vááltozatos (1),sárgabarack (1),gyógyító gyümölcs (1),laktató (1),teríték (1),burgonya (1),új ízek (1),fertőzés (1),higiénia (1),főzz magd (1),nyaralás (1),étkezéstechnika (1),egzotikus (1),óvatos (1),konyha (1),pörkölt (1),vitamin-pótlás (1),bárány (1),egyszerű (1),Csináld magad! (1),csíra (1),sült (1),torma (1),élettani hatás (1),megbízható (1),vitaminforrás (1),gyógyító növény (1),recept (1),bodza (1),bodzaszörp (1),bodzalekvár (1),sorozat (1),palacsinta (1),anorexia (1), NASSOLNIVALÓ (1),TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1),Főzz magad (1),táplálkozás (1),csemegekukorica (1),gyógyít (1),helyi termék (1),sütni (1),fánk (1),farsang (1),szalagos fánk (1), adalékanyagmentes (1),ízletes (1),süss (1),főzz (1),zöldség (1),gyümölcs (1),nassolás (1),csipkebogyó (1), török ételek (1), nemzetek ételei (1),reggeli (1),főzni jó (1), abroszravaló (1),cékla (1),alma (1),tárkony (1), a hónap fűszere (1),szezámmag (1),házias (1),C-vitamin (1),keksz (1), EXPRESSZ KAJÁK (1),csirkemell (1),mák (1),sütés nélkül (1),zöldbab (1),kapor (1),gyógyító zöldség (1),zeller (1),hazai ízek (1),sütőtök (1),ősz.egészséges (1),köhögés ellen (1),citrom (1),étel (1),egészséges étel (1),fekete retek (1),méregtelenít (1),hideg (1),zöldséglé (1),gyümölcslé (1),lugosít (1),B12-vitamin (1)

Utolsó kommentek

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Címkefelhő

(8) a hónap fűszere (1) abroszravaló (1) adalékanyagmentes (1) egészséges (1) EXPRESSZ KAJÁK (1) főzz magad (1) NASSOLNIVALÓ (1) nemzetek ételei (1) szerencse (1) természetes (2) török ételek (1) életmód-orvoslás (1)abroszravaló (32)allergia (1)alma (1)aloe vera (1)anorexia (1)antihisztamin (1)antioxidáns (4)arcbőr (1)B12-vitamin (1)babona (1)banán (1)belsőségek (1)bodza (1)bodzalekvár (1)bodzaszörp (1)burgonya (1)bárány (1)C-vitamin (1)citrom (1)csemegekukorica (1)cseresznye (2)Csináld magad! (1)csipkebogyó (1)csirkemell (1)csípős (2)csíra (1)csőben sült ételek (1)cukor nélkül (1)cukorbetegség (2)cukormentes (1)cékla (1)depresszió (1)diabetikus (1)diéta (2)diétás (2)déligyümölcs (1)egres (1)egyszerű (1)egzotikus (1)egészség (5)egészséges (65)egészséges táplálkozás (4)egészséges étel (1)egészségtelen (2)energia (1)eper (3)eritriol (1)erős immunrendszer (1)expressz (1)EXPRESSZ KAJÁK (5)EXPRESSZ-KAJÁK (3)faar ida (1)Faar Ida (4)farsang (1)fekete retek (1)fertőzés (1)fiatalság (2)finom (10)fogadalom (1)fogyókúra (3)francia (2)friss (14)fánk (1)fáradtság (1)főzni jó (1)főzz (1)főzz magad (72)Főzz magad (1)főzz magd (1)főzés (1)gasztronómia (2)glukonon (1)gratinirozás (1)gyerekek (1)gyomorrontás (1)gyors (9)gyors sütemény (1)gyorsan elkészíthető (1)gyulladás (1)gyulladáscsökkentő (1)gyulladáscsökkentő étrend (1)gyógyít (1)gyógyító gyümölcs (1)gyógyító növény (1)gyógyító zöldség (1)gyümölcs (1)gyümölcslé (1)góc (1)gócfertőzés (1)hazai ízek (1)helyi termék (1)hideg (1)higiénia (1)házi (2)házias (1)hónapos retek (2)hús nélkül (1)húsmentes (1)Húsvét (4)immunerősitő (1)immunrendszer (2)izom (1)joghurt (1)kapor (1)keksz (1)koleszterin (1)kollagén (1)konyha (1)kényszerbetegség (1)kódold át (1)köhögés ellen (1)könnyű ételek (1)külföld (2)laktató (1)lecsó (2)lemondás (1)lencse (1)lendület (1)locsolók (1)lopott percek (1)lugosít (1)magas vérnyomás (1)magnézium (1)mediterrán étrend (2)megbízható (1)megelőzés (2)motiváció (1)máj (1)mák (1)méregtelenít (1)mérsékelt fogyasztása ajánlott (1)NASSOLNIVALÓ (2)nassolnivaló (2)nassolás (1)nem esznek (1)nyaralás (1)nyugodt alvás (1)nyár (1)nátha (2)nátrium-glutamát (1)okosító (1)orrfolyás (1)orthorexia (1)palacsinta (1)paleolit (2)paprika (1)paradicsom (3)pollen (1)pollenallergia (1)prevenció (1)pörkölt (1)recept (1)receptek (5)reggeli (1)saláta (1)sonka (2)sorozat (1)stressz (1)stressz evés (1)stílus (2)szabályok (1)szalagos fánk (1)szezonja van (8)szezonális (12)szezámmag (1)SÜSS MAGAD (1)sárgabarack (1)sós (2)sült (1)süss (1)süss magad (4)sütni (1)sütés (1)sütés nélkül (1)sütőtök (1)tavasz (2)természetes (24)TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1)teríték (1)terítéken (1)tisztaság (1)tojás (3)torma (1)tudatosság (1)tudásanyag (1)táplálkozás (1)tárkony (1)tízórai (1)töltött paradicsom (1)túlevés (1)túlzásba vitt egészségtudatosság (1)tüsszögés (1)vacsora (1)velő (1)vese (1)vitalizál (1)vitamin (3)vitamin-pótlás (1)vitaminforrás (1)vitaminhiány (1)vitaminok (1)válogat a gyerek (1)változtatás (1)vááltozatos (1)vérszegénység (1)vírusok ellen (1)xilit (1)zeller (1)zöldbab (1)zöldség (1)zöldségek-gyümölcsök (1)zöldséges (4)zöldséges ételek (2)zöldséglé (1)édes (4)édesség (5)éhség (1)életmód (8)életreceptek (8)élettani hatás (1)érdekes (1)étel (1)ételmérgezés (2)étkezéstechnika (1)étvágy (1)íz-kalandozások (3)ízfokozó (1)ízletes (1)óvatos (1)új ízek (1)újhagyma (2)újév (2)ősember (1)őskor (1)ősz (3)ősz.egészséges (1)

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

HTML