Írta: Faar Ida

Biztosan Te is szeretsz finomakat enni…

Biztosan Te is szereted tudni, miből, mikor, hogyan készült az, amit éppen eszel…

Ha a fenti két állítás igaz, - azaz szereted a finom ételeket, amelyek megbízható helyről származó alapanyagokból, frissen, tisztán készülnek –és hogy mindez maximálisan teljesülhessen – egyetlen lehetőséged van: FŐZZ MAGAD!

Tudom: könnyű ezt mondani! De a főzés – a mindennapos munkahelyi feladatok után, bizony nagyon fáradtságos megpróbáltatás.

De megéri…

 

MOTIVÁLÓ GONDOLATOK A KONYHAI MUNKÁHOZ:

  1. Ott állsz – és vársz. Vársz arra, hogy végre Neked is jó legyen. Hogy megváltozzon minden. De kérdem én: attól, hogy a világ elrohan melletted, nélküled – mivel lesz közelebb a cél, amit kitűztél magad elé? Ja! Hogy is lenne közelebb – ha nem tettél érte a világon semmit??
  2. Ne hagyd, hogy mások meggyőzzenek arról, hogy mennyire alkalmatlan vagy arra, amit szeretnél… hiszen honnan tudnák ők mi mindenre vagy képes. Csak önmaguk félelmeiből indulnak ki – lehúzva ezzel az ambícióidat.
  3. Ki kell lépned a komfortzónádból! Ki kell próbálnod új dolgokat. Haladni csak akkor tudsz, ha végre felismered: a változásokért neked is tenned kell – még akkor is, ha az már messze-messze sodor a biztonságos burkodtól, amivel ma még oltalmazod magad.
  4. Kudarcot kudarcra halmozol. Légy bátor túlélő: lelkesen folytasd tovább, és hamarosan célba érsz.
  5. Ne várj másoktól segítséget. Képes vagy egymagad is boldogulni – így soha nem függsz majd senkitől. Hidd el ez a szabadság sokszor lesz majd a segítségedre.
  6. Félsz a bukástól? Rettegsz a kudarctól? Akkor húzódj be a legkisebb falrepedésbe, és élj méltatlanul unalmasan.
  7. A spontán dolgok a legélvezetesebbek: ha valamit előre megtervezel – feszengve készülsz rá, idegeskedsz miatta – mire eléred már nem fog örömet okozni
  8. Dolgozz szívvel, élj örömmel –és soha nem leszel fáradt.
  9. Nem pazarolhatod el az életed azzal, hogy még mindig arra vársz, hogy csoda történik veled. Tudd: a csoda TE magad vagy – egyedül csak TE tehetsz azért, hogy minden úgy alakuljon az életedben, ahogy szeretnéd.
  10. Képes vagy bármire… Akkor is, ha most éppen azt érzed lehetetlen. Hiszen honnan is tudnád, mit hoz a jövő?
  11. Amikor azt hiszed nem vagy elég erős, mindig gondolj azokra, akik számítanak rád.
  12. Minden ébredés egy újabb nagyszerű lehetőség arra, hogy újabb lépéseket tehess a céljaid felé.
  13. Ne add át az irányítást az életed fölött azzal, hogy nem vállalod a felelősséget a tetteidért! Ne hibáztass másokat – hiszen minden, ami történik Veled a TE felelősséged!

+1 Higgy önmagadban, higgy másokban, higgy abban, hogy az élet csak jót tartogat… Ha így teszel – így is lesz.