Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

HOGYAN ÉLJÜK TÚL A HÚSVÉTOT GYOMORGÖRCSÖK ÉS PLUSZKILÓK NÉLKÜL?

Írta: Faar Ida

Húsvétkor fogyókúrázni? Azt már nem! És nem is ajánlom senkinek! Amikor ott sorakoznak az asztalon a finomabbnál-finomabb ételek igazán kár – és meglehetősen nagy önkínzás – lenne patikamérleggel méregetni a bevitt tápanyagok mennyiségét. Na persze ettől függetlenül azért ügyelni kell arra, hogy ne legyen orvosi ügyelet a nagy evészetek vége (epegörcs, hasnyálmirigy-gyulladás, gyomorrontás, kisikló cukoranyagcsere– és egyéb kellemetlenségek).

Hogy miképp valósítható meg mégis a bűntudat- és pár nap alatt észrevétlenül felcsúszó pluszkilók- nélkül az evés?

Tudatossággal, és némi rafinériával.

Íme, néhány megszívlelendő tanács:

  • Energia- leadás, energia- felvétel. Mindenki számára ismert tény: ha e két folyamat egyensúlyban van-, nem változik a súlyunk. Ha az energia-felvétel nagyobb, mint az energia-leadás akkor gyarapszunk, hízunk; viszont, ha sikerül több energiát elégetnünk, mint felvennünk (mozgással, vagy a bevitt energia mennyiségének csökkentésével) akkor fogyunk.
  • Kövesd a mérsékletesség elvét: kóstolj meg mindent, de csak kis adagokat szedj belőlük. Ebben nagy segítségedre lehet, ha az adagok tálalásánál kisebb tányérokat alkalmazol, amin úgymond széthúzhatod az ételt – ami így optikailag többnek látszik.

 

  • Nagyon sokat tehetsz az úgynevezett „energia-spórolással”, azaz használj a cukor helyett édesítőt, zsírszegény tejtermékeket (zsírszegény tejfölt, joghurtot), vágd le a sültek zsírosabb részeit, ne edd meg a szárnyasok bőrét, vajas sütemények helyett részesítsd előnyben a gyümölcsös-túrós finomságokat stb.
  • Ha nem szeretnél állandóan kísértésbe esni – annyi adag ételt főzz csak, ami az ünnepi étkezésekhez kell. A „meg kell ennem, nehogy megromoljon” – elve így könnyedén elkerülhető.
  • Egyél lassan, rágj meg minden falatot alaposan. Egyrészt ezzel segíted az emésztőrendszered munkáját, nem terheled túl a gyomrod, másrészt lesz elég idő ahhoz, hogy a gyomrod jelezze az agyadnak: állj, ne tovább, tele vagyok.

 

  • Add meg a módját! Azaz teremts nyugodt, bensőséges körülményeket az evéshez. Érezd, és élvezd az ízeket, színeket, zamatokat – ne rohanj, ne akarj túl lenni minél hamarabb az étkezésen.
  • Ne edd túl magát. Az esetek zömében sokszor már csak a szemed az, ami kívánja az ételt, és a kíváncsiság vezet veszélyes vizekre – kockáztatva ezzel a rossz közérzetet. Adagold ki magadnak az ételeket, s ne szedj csak azért újabb tányérral, mert mások is ezt teszik.
  • Evés után ne dőlj hátra – tessék egy kiadós sétával elősegíteni az emésztést. Egyrészt gyorsul a keringésed, javul a közérzeted - így elkerülhető az étkezések után menetrendszerűen jelentkező mélypont, amit a bélrendszer vérbősége miatt kialakuló vérnyomásesés okoz.

 

HA MÉGIS SIKERÜL KIÜTNÖD MAGADAT:

A legnagyobb igyekezet ellenére is előfordulhat, hogy túlesszük magunkat. Ilyenkor célszerű minél többet mozogni, és tehermentesíteni az emésztésünket.

OK

KÖVETKEZMÉNY

TEENDŐ

sokat ettél

gyomorfeszülés, teltségérzés

ne egyél egyszerre sokat

sok levegőt nyeltél

puffadás, gázosodás

étkezz lassan, és ne beszélj, ne igyál evés közben és alaposan rágj meg minden falatot

Sok zsírosat ettél

epeköves roham, hasnyálmirigygyulladás

kerüld a látható zsírok fogyasztását

sok húst ettél

gyomortáji nyomás,

úgy érzed, kő van a gyomrodban

egyél kevesebbet – a fehérjék emésztése sok időt igénylő folyamat, emiatt nem ürül kellőképpen a gyomrod

Sok cukrosat ettél

vércukor-problémák, éhségrohamok, hasmenés

legyen önfegyelmed – nem a megevett sütemények mennyisége a lényeg, hanem az íze

sok fűszeres ételt ettél

gyomorsav-túltengés, gyomorégés

próbálj meg semleges kevésbé fűszeres ételeket enni, amelyek lekötik a megnövekedett savmennyiséget

keveset ittál

kábultság, kiszáradás, szédülés, gyomorfájdalom

tudod: ha már szomjúságot érzel-, baj van, igyál rendszeresen

túl sok alkoholt ivott

kiszáradás, fejfájás, hányinger, hányás, másnaposság

legyen mértéktartó, és adjon időt szervezetének a regenerálódásra

A panaszok fennállása idején diétázni kell: száraz keksz, pirítós, kétszersült, híg, cukormentes tea, gyógyteák képezzék az alapját. Kerülni kell a lédús gyümölcsöket (a gyümölcscukor- és magas rosttartalom erjedéshez vezet), zöldségeket (rosttartalom miatt), továbbá a tejtermékeket.

EMÉSZTÉST ELŐSEGÍTŐ TEAKEVERÉK

A puffadást, a telítettségérzést, a gyomorfeszülést hatékonyan szünteti a következő teakeverék, amit közvetlenül étkezés után kell elfogyasztanod: keverj össze 1 – 1 teáskanál kömény-, édeskömény-, és ánizstermést –forrázd le 3 dl vízzel, hagyd állni 10 percig, szűrd le, majd kortyonként idd meg.

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

Na, és sok-sok locsolót!

 

 

0 Tovább

KINN A BÁRÁNY...- AVAGY NINCS HÚSVÉT BIRKA NÉLKÜL

Írta: Faar Ida

Nálunk a Húsvét elképzelhetetlen birka nélkül… Mármint birkapörkölt nélkül. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Nem egy habkönnyű étel, de ha jól van elkészítve semmivel sem helyettesíthető az íze.

Egy kis juh-tan

A juh a legrégebben háziasított állatfajok egyike, - húsa, teje, gyapja egyaránt hasznosítható. Kérődző – igazi „fűnyíró”, a legsilányabb legelők karbantartója.

Hogy nevezzelek?

  1. SZOPÓS BÁRÁNY – 60 napos koráig, ekkor a súlya 5-6 kg
  2. VÁLASZTOTT BÁRÁNY – 1 éves koráig
  3. TOKLYÓ- 1-2 éves korig (kos, és jerke)
  4. VEMHES ANYA – ő az, aki „báránykát” vár
  5. KOS, TENYÉSZKOS- kifejlett hímivarú juh
  6. ÜRÜ- ivartalanított kos

A szopós báránynak, és 1 éves koráig a báránynak – gyenge, zsírszegény a húsa – hamar elkészíthető, és ízletes. Elkészíthetjük sütve, párolva, grillezve, főzve, töltve, roston sütve. Nagyon finom gulyást, sokféle levest, sült húsokat készíthetünk belőle.

Az idősebb birkahús, már zsírszövetekkel átszőtt vörös hús, amelynek a faggyú miatt jellegzetesen erős illata van. Van, akit ez a jellegzetes illat, és jellegzetes íz vissza is riaszt a birkahús fogyasztásától. Körültekintően előkészítve – a faggyús részek leszedésével, a hús enyhén ecetes vízzel való leforrázásával, majd hideg vizes lemosásával – a kellemetlen szag csökkenthető. Mondjuk személy szerint Én nem szoktam ezzel bíbelődni – hiszen elvégre azért eszünk birkahúst, hogy birka íze legyen!

A birka gerincét, bordáját, combját süthetjük, párolhatjuk. A lapocka, a szegy, a nyak, a fej – pörköltek, és gulyások alapja lehet.

KÉSZÍTSD EL TE IS!

FŐZZÜNK EGYÜTT!

                                                                                                      RECEPTEK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE!         

 

HÚSVÉTI GULYÁS

Hozzávalók: 2 kg juhhús, 80 dkg vegyes zöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem,1 karalábé,1/2 zeller), 2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 10 szem egész bors, 1 fej kelkáposzta, 1 kg burgonya, majoránna, köménymag, 3 babérlevél, finomra vágott zöldpetrezselyem, só.

  1. A zöldségféléket tisztítsd meg, majd kockázd fel
  2. A vöröshagymát tisztítsd meg
  3. A fokhagymát pucold meg
  4. A birkahúst forrásban lévő vízzel forrázd le. Tartsd 6-8 percig forró vízben, öblítsd le és vágd kis kockákra
  5. Tedd föl főni 4 liter hideg vízben.
  6. Amint felforrt, a fűszereket, a megtisztított hagymát, fokhagymát tedd a levesbe.
  7. Add a leveshez a felkockázott zöldségeket is.
  8. Amikor a hús és a zöldség félpuha, tedd bele a burgonyát és a felszelt kelkáposztát is.
  9. Ízesítsd a babérlevéllel, és sóval
  10. Ha minden megpuhult petrezselyemzölddel megszórva forrón tálalhatod is

 

ROZMARINGOS BÁRÁNYSÜLT – a legújabb kedvenc

Hozzávalók:1,5 kg kicsontozott báránycomb, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál morzsolt rozmaring, 10 gerezd fokhagyma, , 1 evőkanál mustár, olaj

A páchoz: 1 evőkanál mustár (aki szereti, ez lehet csípős is), 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál ketchup, 2 dl főzőtejszín, 3 dl húsleves, 10 dkg vaj

1 evők. Univer mustár

  1. Mosd meg a húst, itasd fel róla a nedvességet
  2. Pucold meg a fokhagymagerezdeket, majd hosszában vágd őket kétfelé
  3. Szurkáld meg a húst – a lyukakba dugdoss fokhagymadarabokat
  4.  Majd a húst a borssal, a rozmaringgal és mustárral dörzsöld be.
  5. Tedd tűzálló tálba, majd önts rá annyi olajat, amennyi ellepi.
  6. Takard le, és hűtőszekrényben pácold 1 napig, miközben néhányszor forgasd meg
  7. A sütés napján a húst, széles serpenyőben, közepesen nagy lángon mindkét oldalán süsd elő
  8. Ezután told előmelegített sütőbe, és 200 °C- on; süsd 40 percig
  9. Amíg sül, készítsd el a mártást: a lisztet az olvasztott vajon futtasd meg, keverd bele a mustárt és a ketchupot, a tejszínnel és a húslevessel pedig engedd föl. Főzd 3-4 percig – amíg besűrűsödik.
  10. Ha a hús megpuhult – már tálalhatsz is: szeleteld fel a húst, tedd adagonként tányérra – öntözd meg a mártással – és körítsd párolt zöldségekkel

JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!

0 Tovább

VISSZASZÁMLÁLÁS INDUL: Itt a Húsvét!

Írta: Faar Ida

Minden korosztálynak mást és mást jelent a Húsvét! A gyerekeknek játékot közös tojásfestést, izgatott várakozást a locsolókra, a kiskamaszoknak szégyenlős versmondást – pajkos pillantásokkal kísérve; a felnőtteknek a néphagyományok őrzését, és a vallás gyakorlását.

Mit is ünneplünk Húsvétkor?

A kereszténység ezen a napon ünnepli Krisztus feltámadását. Ekkor ér véget a negyven napig tartó böjt. A Húsvét minden évben más-más napokra esik, úgynevezett mozgóünnep. A tavaszi napéj-egyenlőség (március 21.-e) utáni első holdtöltét követő vasárnapon és hétfőn ünnepeljük.

A Húsvét jelképei a gasztronómiában

A Húsvét elképzelhetetlen sonka, bárány, kalács, torma és a tojás nélkül – hiszen ezek az újjászületés és a termékenység szimbólumai - jelzik a tavasz kezdetét.

A Húsvéti menüsor összeállítása mindenkinek fejtörést okoz: hiszen egyrészt hűnek kell lennünk a hagyományokhoz, másrészt viszont napjaink étkezési kultúrájának jegyeit is magán kell viselnie, és az sem baj, ha egészségesek is.

 

A TOJÁS

A világ, és az elemek, az élet és a termékenység jelképe – a korai kereszténységben az újjászületés szimbóluma.

A tojás ősidők óta az egyik legalapvetőbb és legértékesebb táplálék: elsőrendű, teljes értékű fehérje- és tökéletes zsírösszetétele mellett forrása sokféle vitaminnak és élettanilag fontos ásványi anyagnak.

Szervezetünkre gyakorolt legfontosabb élettani hatásai:

  • D-vitamin tartalma segít megelőzni a csontritkulást
  • A-vitaminja segít a bőr egészségének megőrzésében, támogatja az immunműködést, valamint javítja a látást.
  • E-vitaminja antioxidáns hatású,
  • megvéd a krónikus betegségek kialakulása ellen
  • B-vitaminjai segítik az idegrendszer zavartalan működését
  • fontos az agy, a szem és az idegrendszer számára is, segít megelőzni a korral járó szembetegséget és az Alzheimer-kórt
  • a tojás fehérjéje teljes egészében hasznosul a szervezet számára. Ráadásul a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen valamennyi esszenciális aminosavat is tartalmazza, amely előállítására szervezetünk képtelen.
  • Javítja a közérzetet – ez magas B12-vitamin-tartalmának köszönhető - féken tartja a stresszt
  • javítja a haj és a körmök egészségét
  • magas antioxidáns tartalma miatt csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

KÉSZÍTSD EL TE IS!

FŐZZÜNK EGYÜTT!

RECEPTEK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE!

Elöljáróban: a receptek minden hozzávalóját célszerű előkészíteni… Így nem érhetnek meglepetések.

 

SNIDLING MÁRTÁS TOJÁSBA TÖLTVE

Hozzávalók: 3 csokor metélőhagyma (snidling), 5 tojás, 3 dl tejföl, só, cukor/ vagy méz/, citromlé.

  1. A megmosott friss tojásokat főzd keményre (10 perc)
  2. Ha kihűltek tisztítsd meg
  3. Vágd ketté
  4. A sárgáját vedd ki egy tálkába, és alaposan keverd el a tejföllel
  5. Ízesítsd a sóval, cukorral, citromlével, és az apróra felszelt metélőhagymával.
  6. …majd ezt a finom fűszerezett krémet töltsd vissza a tojásfehérjékbe

+tipp: Ha nincs snidlinged, akkor újhagyma is jó.

 

HÚSVÉTI PAPRIKÁS TOJÁSSALÁTA

Hozzávalók: 10 kemény tojás,2 nagy piros kaliforniai paprika, 25 dkg trappista sajt, 2 csokor újhagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 citrom leve, só, fehér bors, salátalevelek

  1. Mosd meg a kaliforniai paprikákat,csumázd ki, majd vágd apró kockákra
  2. Locsold meg citromlével 
  3. Kockázd fel a sajtot, és add a kaliforniai paprika kockákhoz – keverd össze
  4. Add hozzá a majonézt, a tejfölt, sózd, borsozd – majd alaposan keverd el
  5. Karikázd fel az újhagymát
  6. 5 egész főtt tojást karikázz fel
  7. A megmaradt 5 főtt tojást vágd ketté, szedd ki a sárgáját
  8. A fehérjét reszeld le, és add a sajtos krémhez
  9. Bélelj ki egy tálat salátalevelekkel, simítsd bele a krém 1/3 –ad részét
  10. Rakd rá a tojáskarikák felét, a hagymakarikák egyharmadát
  11. Ismételd meg a rétegezést
  12. Végül a korábban félretett tojás sárgákat reszeld a tetejére
  13. Tedd hűtőbe pár órára

JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

TETSZIK? Akkor irány a Facebook-oldalam!

Címkefelhő

főzz magad (72),egészséges (65),abroszravaló (32),természetes (24),friss (14),szezonális (12),finom (10),gyors (9),életmód (8),életreceptek (8),szezonja van (8), (8),EXPRESSZ KAJÁK (5),egészség (5),receptek (5),édesség (5),édes (4),Húsvét (4),Faar Ida (4),antioxidáns (4),egészséges táplálkozás (4),zöldséges (4),süss magad (4),EXPRESSZ-KAJÁK (3),vitamin (3),íz-kalandozások (3),fogyókúra (3),eper (3),tojás (3),paradicsom (3),ősz (3),sós (2),külföld (2),stílus (2),újév (2),megelőzés (2),házi (2),cseresznye (2),fiatalság (2),nátha (2),diéta (2),immunrendszer (2),ételmérgezés (2),francia (2),mediterrán étrend (2), természetes (2),újhagyma (2),paleolit (2),lecsó (2),nassolnivaló (2),tavasz (2),hónapos retek (2),diétás (2),NASSOLNIVALÓ (2),sonka (2),cukorbetegség (2),gasztronómia (2),egészségtelen (2),csípős (2),zöldséges ételek (2),stressz evés (1),locsolók (1),túlzásba vitt egészségtudatosság (1),orthorexia (1),könnyű ételek (1),kényszerbetegség (1), főzz magad (1),tízórai (1),depresszió (1),antihisztamin (1),gócfertőzés (1),góc (1),kódold át (1),banán (1),déligyümölcs (1),gyulladáscsökkentő étrend (1),gyulladás (1),vitaminhiány (1),fáradtság (1),lendület (1),energia (1),vitalizál (1),allergia (1),pollen (1),gyerekek (1),kollagén (1),nem esznek (1),válogat a gyerek (1),saláta (1),ízfokozó (1),nátrium-glutamát (1),pollenallergia (1),tüsszögés (1),orrfolyás (1),éhség (1),gyomorrontás (1),nyár (1),vitaminok (1),immunerősitő (1),gyulladáscsökkentő (1),stressz (1),magnézium (1),gyorsan elkészíthető (1),változtatás (1),cukor nélkül (1),zöldségek-gyümölcsök (1),xilit (1),eritriol (1),fogadalom (1),izom (1),vacsora (1),babona (1),lencse (1), szerencse (1),gratinirozás (1),csőben sült ételek (1), életmód-orvoslás (1),faar ida (1),nyugodt alvás (1),túlevés (1),aloe vera (1), egészséges (1),erős immunrendszer (1),vírusok ellen (1),töltött paradicsom (1),érdekes (1),arcbőr (1),étvágy (1),magas vérnyomás (1),tudásanyag (1),ősember (1),motiváció (1),terítéken (1),főzés (1),húsmentes (1),őskor (1),paprika (1),lopott percek (1),velő (1),máj (1),mérsékelt fogyasztása ajánlott (1),vérszegénység (1),koleszterin (1),vese (1),belsőségek (1),gyors sütemény (1),expressz (1),okosító (1),prevenció (1),joghurt (1),SÜSS MAGAD (1),lemondás (1),tudatosság (1),diabetikus (1),cukormentes (1),glukonon (1),egres (1),hús nélkül (1),tisztaság (1),szabályok (1),sütés (1),vááltozatos (1),sárgabarack (1),gyógyító gyümölcs (1),laktató (1),teríték (1),burgonya (1),új ízek (1),fertőzés (1),higiénia (1),főzz magd (1),nyaralás (1),étkezéstechnika (1),egzotikus (1),óvatos (1),konyha (1),pörkölt (1),vitamin-pótlás (1),bárány (1),egyszerű (1),Csináld magad! (1),csíra (1),sült (1),torma (1),élettani hatás (1),megbízható (1),vitaminforrás (1),gyógyító növény (1),recept (1),bodza (1),bodzaszörp (1),bodzalekvár (1),sorozat (1),palacsinta (1),anorexia (1), NASSOLNIVALÓ (1),TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1),Főzz magad (1),táplálkozás (1),csemegekukorica (1),gyógyít (1),helyi termék (1),sütni (1),fánk (1),farsang (1),szalagos fánk (1), adalékanyagmentes (1),ízletes (1),süss (1),főzz (1),zöldség (1),gyümölcs (1),nassolás (1),csipkebogyó (1), török ételek (1), nemzetek ételei (1),reggeli (1),főzni jó (1), abroszravaló (1),cékla (1),alma (1),tárkony (1), a hónap fűszere (1),szezámmag (1),házias (1),C-vitamin (1),keksz (1), EXPRESSZ KAJÁK (1),csirkemell (1),mák (1),sütés nélkül (1),zöldbab (1),kapor (1),gyógyító zöldség (1),zeller (1),hazai ízek (1),sütőtök (1),ősz.egészséges (1),köhögés ellen (1),citrom (1),étel (1),egészséges étel (1),fekete retek (1),méregtelenít (1),hideg (1),zöldséglé (1),gyümölcslé (1),lugosít (1),B12-vitamin (1)

Utolsó kommentek

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Címkefelhő

(8) a hónap fűszere (1) abroszravaló (1) adalékanyagmentes (1) egészséges (1) EXPRESSZ KAJÁK (1) főzz magad (1) NASSOLNIVALÓ (1) nemzetek ételei (1) szerencse (1) természetes (2) török ételek (1) életmód-orvoslás (1)abroszravaló (32)allergia (1)alma (1)aloe vera (1)anorexia (1)antihisztamin (1)antioxidáns (4)arcbőr (1)B12-vitamin (1)babona (1)banán (1)belsőségek (1)bodza (1)bodzalekvár (1)bodzaszörp (1)burgonya (1)bárány (1)C-vitamin (1)citrom (1)csemegekukorica (1)cseresznye (2)Csináld magad! (1)csipkebogyó (1)csirkemell (1)csípős (2)csíra (1)csőben sült ételek (1)cukor nélkül (1)cukorbetegség (2)cukormentes (1)cékla (1)depresszió (1)diabetikus (1)diéta (2)diétás (2)déligyümölcs (1)egres (1)egyszerű (1)egzotikus (1)egészség (5)egészséges (65)egészséges táplálkozás (4)egészséges étel (1)egészségtelen (2)energia (1)eper (3)eritriol (1)erős immunrendszer (1)expressz (1)EXPRESSZ KAJÁK (5)EXPRESSZ-KAJÁK (3)faar ida (1)Faar Ida (4)farsang (1)fekete retek (1)fertőzés (1)fiatalság (2)finom (10)fogadalom (1)fogyókúra (3)francia (2)friss (14)fánk (1)fáradtság (1)főzni jó (1)főzz (1)főzz magad (72)Főzz magad (1)főzz magd (1)főzés (1)gasztronómia (2)glukonon (1)gratinirozás (1)gyerekek (1)gyomorrontás (1)gyors (9)gyors sütemény (1)gyorsan elkészíthető (1)gyulladás (1)gyulladáscsökkentő (1)gyulladáscsökkentő étrend (1)gyógyít (1)gyógyító gyümölcs (1)gyógyító növény (1)gyógyító zöldség (1)gyümölcs (1)gyümölcslé (1)góc (1)gócfertőzés (1)hazai ízek (1)helyi termék (1)hideg (1)higiénia (1)házi (2)házias (1)hónapos retek (2)hús nélkül (1)húsmentes (1)Húsvét (4)immunerősitő (1)immunrendszer (2)izom (1)joghurt (1)kapor (1)keksz (1)koleszterin (1)kollagén (1)konyha (1)kényszerbetegség (1)kódold át (1)köhögés ellen (1)könnyű ételek (1)külföld (2)laktató (1)lecsó (2)lemondás (1)lencse (1)lendület (1)locsolók (1)lopott percek (1)lugosít (1)magas vérnyomás (1)magnézium (1)mediterrán étrend (2)megbízható (1)megelőzés (2)motiváció (1)máj (1)mák (1)méregtelenít (1)mérsékelt fogyasztása ajánlott (1)NASSOLNIVALÓ (2)nassolnivaló (2)nassolás (1)nem esznek (1)nyaralás (1)nyugodt alvás (1)nyár (1)nátha (2)nátrium-glutamát (1)okosító (1)orrfolyás (1)orthorexia (1)palacsinta (1)paleolit (2)paprika (1)paradicsom (3)pollen (1)pollenallergia (1)prevenció (1)pörkölt (1)recept (1)receptek (5)reggeli (1)saláta (1)sonka (2)sorozat (1)stressz (1)stressz evés (1)stílus (2)szabályok (1)szalagos fánk (1)szezonja van (8)szezonális (12)szezámmag (1)SÜSS MAGAD (1)sárgabarack (1)sós (2)sült (1)süss (1)süss magad (4)sütni (1)sütés (1)sütés nélkül (1)sütőtök (1)tavasz (2)természetes (24)TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1)teríték (1)terítéken (1)tisztaság (1)tojás (3)torma (1)tudatosság (1)tudásanyag (1)táplálkozás (1)tárkony (1)tízórai (1)töltött paradicsom (1)túlevés (1)túlzásba vitt egészségtudatosság (1)tüsszögés (1)vacsora (1)velő (1)vese (1)vitalizál (1)vitamin (3)vitamin-pótlás (1)vitaminforrás (1)vitaminhiány (1)vitaminok (1)válogat a gyerek (1)változtatás (1)vááltozatos (1)vérszegénység (1)vírusok ellen (1)xilit (1)zeller (1)zöldbab (1)zöldség (1)zöldségek-gyümölcsök (1)zöldséges (4)zöldséges ételek (2)zöldséglé (1)édes (4)édesség (5)éhség (1)életmód (8)életreceptek (8)élettani hatás (1)érdekes (1)étel (1)ételmérgezés (2)étkezéstechnika (1)étvágy (1)íz-kalandozások (3)ízfokozó (1)ízletes (1)óvatos (1)új ízek (1)újhagyma (2)újév (2)ősember (1)őskor (1)ősz (3)ősz.egészséges (1)

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

HTML