SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Írta: Faar Ida

Reményeim szerint Kedves Olvasó azt már tudod, hogy főzni jó… ugyanis a végeredmény - leszámítva a fáradtságot – önmagáért beszél.

Tudod miből-, hogyan-, mikor- készült, Te és családod élvezheti azokat az ízeket, amelyeket a műkaják soha nem tudnak biztosítani.

Most pedig ideje kipróbálnod magad egy másik fontos területen is – méghozzá a desszertek, sütemények, torták világában: azaz SÜSS MAGAD Te is!

Miért is?

Mert:

  • tudod miből-, hogyan-, mikor- készült
  • a desszerteknél hatványozottan igaz, hogy a saját készítésű finomságokban tutira kevesebb a mesterséges adalékanyag
  • egy sütemény elkészítése remek alkalom arra, hogy kiéld a kreativitásod
  • és remek alkalom arra, hogy újfent bevond a családod is a közös élmények gyártásába

GYORS ALMÁS-MÁKOS SÜTI VANÍLIA ÖNTETTEL

SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg darált mák,1,5 dl olaj, 4 dl tejföl, 4 alma

A vanília öntethez:4 dl tej,4 dl tejszín,6 tojássárgája, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, vanília kivonat

A meghámozott kicsumázott almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük – levét kicsit kinyomkodjuk.  A lisztet a cukorral, a szódabikarbónával, a darált mákkal, a tojással, az olajjal, a tejföllel és a reszelt almával alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt formába öntjük. Készre sütjük.

Amíg sül elkészítjük a vanília öntetet.

SÜSS MAGAD  természetes  adalékanyagmentes édesség sütni

Összekeverjük a lisztet a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és csomómentesre keverjük. Alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett 20 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

Ha kisült a sütink – tetejét porcukorral meghintjük – tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, és a vaníliaöntettel megbolondítva tálaljuk.

Jó étvágyat!