Írta: Faar Ida
Nemrég az egyik ismerősömmel arról beszélgettünk, hogy mennyire „kiment” a divatból az otthoni főzés. Az okok érthetőek: mindenki orrvérzésig dolgozik – sokszor 2-3 ember munkáját kell elvégeznie – s mire hazaér nemhogy ideje, de ereje sincs arra, hogy egy újabb műszakot húzzon le a tűzhely mellett (az egyéb házimunkákról nem is beszélve). Ahogy azokat is meg lehet érteni, akik egyedül vannak, és egymagukért nem éreznek túl sok motivációt arra, hogy főzzenek – egy- két adagért minek fogna hozzá nap, mint nap, - ahogy nagyobb adagokban sem érdemes gondolkodniuk, hiszen nem ehetik egész héten ugyanazt az ételt.
De enni ugyebár kell – csak az nem mindegy, hogy mit… Az otthon elkészített ételek íze ugyanis semmivel sem helyettesíthető…
Ahogy mindenkinek jól esik egy kis „nassolnivaló” is – pláne így hétvégén – mintegy megjutalmazva önmagunkat és kis családunkat.
A NASSOLNIVALÓ szombatonként megjelenő cikkeiben olyan édes és sós nassolnivalók receptjeivel ismerkedhetsz meg, amelyek egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek – és ráadásul még egészségesebbek is „bolti” társaiknál.
RECEPTEK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE
…egy édes
CSEMEGEKUKORICÁS ÉDES KENYÉR
Hozzávalók: 3 dl tej, 3dl víz, 40 dkg csemegekukorica szem (főve), 2 tojás, 30 dkg kukoricaliszt, 10 dkg liszt, 20 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer), 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, só,
- A hozzávalókat egy tálban alaposan keverd el, hogy a tészta egyenletes és csomómentes legyen,
- majd öntsd vajjal kikent formába,
- és előmelegített sütőben tűpróbáig süsd készre.
…és egy sós
FRISS KARALÁBÉSALÁTA
Hozzávalók: 2 csomó zsenge sárgarépa, 2 nagy fej karalábé, 3 dl tejföl, salátalevelek, 2 teáskanál citromlé, só, fehér bors, a díszítéshez citromszeletek, reszelt citromhéj és petrezselyemzöld
- A karalábét és a sárgarépát vágd vékony csíkokra.
- A tejfölt keverd ki a citromlével, majd sózd, borsozd.
- A zöldségeket keverd össze, majd öntsd le a tejföllel.
- A salátalevelet mosd meg, és tépkedd nagyobb darabokra.
- Bélelj ki velük négy kistányért, és halmozd a középre a vitaminsalátát.
- Citromkarikával, reszelt citromhéjjal és petrezselyemzölddel díszítve tálald.
Jó étvágyat mindenkinek !
Utolsó kommentek