Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EXPRESSZ KAJÁK: induljon könnyedén az év

Írta: Faar Ida

Így – ünnepek után nem könnyű kitalálni, hogy mi az, amit a család minden tagja szívesen megenne…

Hiszen alig telt el pár nap, a karácsonyi és újévi menüsor végigevése óta – sokan szenvednek még az utóhatásaitól.

De enni csak kell valamit… Valamit, ami nem sült, nem zsíros, nem édes, és lehetőleg gyorsan elkészíthető.

Következzék néhány expressz-kaja ötlet!

ZABPELYHES ZÖLDSÉGFASÍRT

Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, 30 dkg főtt tört burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, só, bors, bazsalikom, majoránna, 2 evőkanál olívaolaj

A beáztatott zsömlét keverjük össze az előzőleg megfőzött zabpehellyel, a főtt burgonyával, a fűszerekkel – 1 evőkanál olivaolajjal, majd a másik evőkanál olivaolajjal kiolajozott őzgerincformába öntve süssük meg.

 

RIZSSALÁTA

Hozzávalók: 30 dkg rizs, olaj, 2 zöldpaprika, 25 dkg zellerkocka, 1csomag retek, 1/2 citrom, 10 dkg földimogyoró, só, törött fekete bors,  szardellapaszta, 1 fejes saláta

A rizst megmossuk, majd az olajban megfuttatjuk; vízzel felengedve, fedő alatt megpároljuk. A paprikát csíkokra szeleteljük. A zellerkockát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, félretesszük. A kihűtött rizst, a szeletelt zöldpaprikát, és a főtt zeller kockát edénybe tesszük. Hozzáadjuk a metéltre vágott, megmosott retket. Végül beletesszük a durvára aprított pörkölt földimogyorót. Sóval, törött borssal, citromlével és szardellapasztával ízesítjük. Az egészet meglocsoljuk l dl olivaolajjal, majd jól kihűtve, salátalénél-alapra tálaljuk.

RAKOTT BROKKOLI

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli puhára főve, 3 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl zsírszegény tejföl, só, szerecsendió

A tejből, a vajjal, és a liszttel besamell mártást főzünk – a főtt brokkolit kivajazott sütőtálba tesszük, leöntjük a besamellel elkevert szerecsendióval ízesített tejföllel, és forró sütőbe tolva pirosra sütjük.

ALMÁS-SÁRGARÉPÁS DARA

Hozzávalók: 50 dkg reszelt sárgarépa, 35 dkg reszelt alma, 3 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, 1 csésze víz, só, édesítőszer, kevés őrölt szerecsendió.

Az összes hozzávalót elkeverjük, s lefedett lábosban főni tesszük. Addig főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet.

 

0 Tovább

EGÉSZSÉGES AKARSZ LENNI? AKKOR FOGADD MEG A TANÁCSOKAT...

10 TIPP AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDHOZ

Írta: Faar Ida

Egészséges életmód… Tudom: már a könyöködön jön ki a sok-sok jó tanács. De vajon megfogadsz egyet is belőle? Vajon elgondolkoztál már azon, hogy nem csupán fölösleges szájtépés mindaz, amit javasolnak – és valóban a Te érdekedet szolgálná, ha betartanál egyet, kettőt belőle? Mert lehet, hogy ma még egészséges vagy, de a rossz szokásaid előbb vagy utóbb meg fogják bosszulni a következetlenségedet. Jelzem: akkor már nehezebb lesz helyrehozni a dolgokat – és kellemetlenebb…

Ne várd meg ezt a pillanatot – tégy meg ma mindent önmagadért!

 

  1. ENNI JÓ! – jó bizony. Csak nem mindegy mikor, mit, hogyan, hol, kivel… Étkezz rendszeresen, meghatározott időközönként, lehetőleg egészséges ételeket, nyugodt körülmények között, minden falatot alaposan megrágva, na és élvezd az evés minden pillanatát – az ízeket, illatokat. Az evés legyen társadalmi esemény: ahol a családoddal, a barátaiddal, a munkatársaiddal étkezve az evés valóban örömforrás lehet.
  2. NE HAGYD KI A REGGELIT! – szervezetednek szüksége van energiára ahhoz, hogy jól induljon a nap, és dinamikus légy a délelőtt folyamán. Ezt kizárólag csak akkor tudod biztosítani, ha olyan reggelit fogyasztasz, ami tartalmazza valamennyi tápanyagot: fehérjét (tej, tojás, sonka), szénhidrátot (teljes kiőrlésű pékáruk, zabpehely), zsírt (vaj, light margarin), vitaminokat, ásványi anyagokat (saláták, gyümölcs).
  3. FŐ A VÁLTOZATOSSÁG! – azaz étkezz minél változatosabban. Egyrészt a szervezetednek sokféle tápanyagra van szüksége a nap folyamán, csak sokféle élelmiszerrel tudod egyensúlyban tartani a működését, másrészt így elkerülheted az egyhangúságot a táplálkozásodban.
  4. GYÜMÖLCSÖZŐ ZÖLDSÉGÖZÖN – a nyers zöldségek, és gyümölcsök fogyasztása legyen természetes része az étkezéseknek. Magas vitamin, ásványi anyag, nyomelem, rost, és antioxidáns tartalmuk számos megbetegedés kialakulását megelőzhetik.
  5. CUKORSTOP – a natív cukor fogyasztását célszerű elkerülni. Egyrészt üres kalória – másrészt mértéktelen felhasználása elhízáshoz, később pedig metabolikus szindróma kialakulásához vezet, megnövelve ezzel a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásának veszélyét.
  6. ROSTOT BELE – az élelmi rostok fogyasztásával egyensúlyban tarthatod az emésztésed működését, arról nem is beszélve, hogy teltségérzetet okoznak, és nem éhezel meg olyan hamar. Ezért mindig válassz teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, sőt étkezési búzakorpával még az ételeidet is dúsíthatod (pl. joghurtba elkeverve)
  7. NASSSOLJ EGÉSZSÉGESET!  - nassolni muszáj. Muszáj, mert örömöt okoz ez a kis csalafintaság. De nem mindegy, hogy mit rejt a fiókod (táskád, hűtőd) mélye. Sokféle egészséges lehetőség közül választhatsz: ehetsz joghurtot (természetesen natúr változatot-esetlegesen egy kis friss gyümölccsel felturbózva), egy marék friss vagy aszalt gyümölcsöt, egy kis zöldséget (répa, petrezselyem, cékla) sótlan mogyorót vagy rizsszeletet, esetleg egy szelet gyümölcskenyeret, egy kis sajtot, vagy túrókrémet. Néha-néha „becsúszhat”egy kis chips, vagy egy-két kocka étcsokoládé, vagy pár darab keksz is.

  8. NE VÁRD MEG MÍG SZOMJÚSÁGOT ÉRZEL – mert akkor már a kiszáradás első tünetét érzed. Naponta legalább 2- 2,5 liter folyadék szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a dehidrációt. Ez lehet csapvíz, ásványvíz, gyümölcslé, tea. Lehetőleg kerüld az ízesített (tele van színezékkel), a cukros, és a szénsavas italokat.
  9. NE VÁLLALD TÚL MAGAD – a stresszes életmód, a túlhajszoltság idővel testi-lelki tüneteket okozhat. Találd meg az egyensúlyt a munka és a pihenés között, és jól fogod érezni magad a bőrödben.
  10. MOZGÁS! – izmaink, ízületeink, csontjaink, keringésünk egészségéhez nélkülözhetetlen a fizikai aktivitás. Találd meg a számodra legjobban tetsző mozgásformát, győzd le a lustaságodat – és mozogj. Nem kell maratonikat lefutnod, vagy hegycsúcsokat meghódítanod – a lényeg, hogy örömet okozzon.

 

 

0 Tovább

HÚSVÉT UTÁN KAPCSOLJ TE IS KÖNNYÍTETT ÜZEMMÓDBA!

Írta: Faar Ida

Azt hiszem, koplalnom kellene. Gondolom, nem vagyok egyedül azzal a problémával – így az ünnepi „nagykanállal” evés után, - hogy olyan elnehezedettnek érzem magam, mintha mázsás súlyokat kellene cipelnem naphosszat. Ha belegondolok mi mindent fogyasztottam el az elmúlt két-három napban!  Máskor hetekig sem engedem el ennyire magam. Minden nagyon finom volt: a sonka, a bárány, a tojás, a sütemény-hegyek. Valamit tenni kell – már ha nem szeretném kellemetlen közérzettel átvészelni a tavasz legszebb napjait. Persze nem fogok drasztikus megoldásokhoz folyamodni: az sehova sem vezetne, és csak megbetegednék tőle. Ésszerű étkezés – ez a megoldás kulcsa. Azaz sok idényzöldség és gyümölcs, sok folyadék, némi zsírszegény hús, és megfontolt szénhidrát-bevitel. És ez miképp kivitelezhető? Egyszerűen, és kitartó következetességgel.

Ki tart velem?

Következzék néhány recept – ÉTKEZZÜNK KÖNNYÍTETT ÜZEMMÓDBAN!

KÁPOSZTALEVES HAJDINÁVAL

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 80 dkg fejes káposzta, 20 dkg hajdina, olaj, 20 dkg vöröshagyma, kakukkfű, só, bors

A vöröshagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát és a répát
apró kockákra, a káposztát pedig csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk. A hajdinát
külön pirítsuk meg és keverjük össze a zöldségekkel. Ízesítsük a fűszerekkel és
öntsük fel 4 liter forró vízzel. Kis lángon fedő alatt 30-40 perc alatt puhára
főzzük.

 

VITAMINSALÁTA

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, egy karalábé és egy zeller reszelve, 5 újhagyma, 5 paradicsom, 3 zöldpaprika, 2 csomó retek, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó zeller zöld, 1 csomó kapor, 1 doboz krémtúró, 2 dl tejföl, citromlé, só, törött bors, 1 chili paprika

Az apróra vágott zöldségeket, a reszelt karalábét és zellert, elkeverjük a karikákra vágott újhagymával, a felaprított paradicsommal, paprikával, felszelt chili paprikával valamint a gyalult retekkel. Megsózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, rászórunk 1-1 csomó apróra vágott zöldpetrezselymet, zeller zöldet, kaprot. A tejfölt elkeverjük a krémtúróval, és ráöntjük. Lehűtve tálaljuk.

KARALÁBÉFŐZELÉK

Hozzávalók: 8 db zsenge karalábé, 15 dkg zsír, ízlés szerint cukor, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evőkanál liszt, só, 3 dl tejföl

A gyenge karalábét megtisztítjuk, apró kockákra felvágjuk, forró zsírban kis cukorral, kevés finomra vágott petrezselyemmel feltesszük párolni, s ha már puha, meghintjük liszttel, amellyel tovább pirítjuk. Feleresztjük vízzel, kis sót teszünk hozzá, és hagyjuk jól felforrni.

 

KARALÁBÉFASIRT

Hozzávalók: 4 nagyobb karalábé, 2 tojás , 4  evőkanál liszt, só, őrölt bors, 3 evőkanál olivaolaj

A megtisztított karalábét finomra reszeljük. Tálba tesszük, ráütjük a tojást, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk. Sóval és borssal erősen megfűszerezzük. Serpenyőben evőkanállal adagolva elsimítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Fokhagymás-petrezselymes tejföllel vagy tartármártással tálaljuk.

GYORS VIRSLIS-BROKKOLIS REGGELI

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli főve, 10 db baromfi virsli főve, 2 dl ketchup /diétás/, 20 dkg reszelt sajt, só.

A főtt virsliket tűzálló tálba helyezzük, elosztjuk a tetején a főtt brokkolit, nyakon öntjük a ketchuppal, rászórjuk a sajtot. és sütőbe téve pirosra sütjük.

CUKKÍNI FASÍRT

Hozzávalók: 2 nagyobb cukkíni reszelve, 2 nagyobb sárgarépa reszelve, 3 db szikkadt zsemle, 3 tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors

A megmosott cukkíniket, megtisztított sárgarépákat lereszeljük, és a beáztatott majd kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a reszelt vöröshagymával, és a zúzott fokhagymával, sóval, és borssal felaprózott petrezselyemzölddel alaposan összegyúrjuk – ha kell, még zsemlemorzsát is teszünk hozzá, hogy formázható legyen. Fasírtokat formázunk belőle, és bő olajban kisütjük.

 

KAKUKKFÜVES RAKOTT BURGONYA PARADICSOMMAL

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg paradicsom, 8 tojás, 25 dkg vöröshagyma, 3 dl tejföl, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 dl olaj, kakukkfű, só.

A burgonyát és a tojást megfőzzük, karikákra szeljük. Az felszelt hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, és pár percig pároljuk. Olajjal kikent tepsibe egy réteg burgonyát rakunk, rátesszük a tojáskarikákat és a hagymás paradicsomot. A tetejére egy sor burgonyakarikát rétegezünk, ráöntjük a tejfölt, morzsával megszórjuk, és a sütőben pirosra sütjük.

PADLIZSÁNOS RAKOTT PULYKA

Hozzávalók: 50 dkg pulyka mell filé, 5 db paradicsom, 60 dkg padlizsán, 5 gerezd fokhagyma, 20 dkg mozzarella sajt, egy csokor bazsalikom, ketchup, só, őrölt bors,2 evőkanál olaj

A húst ledaráljuk, majd elkeverjük a ketchuppal, az összetört fokhagymával, a sóval és az őrölt borssal. A paradicsomot, a padlizsánt és a sajtot felszeleteljük vékony csíkokra. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és beletesszük a paradicsomot, padlizsánt, sajtot majd a húsos keveréket, és minden réteg közé bazsalikomot szórunk. A legtetejére paradicsomot és sajtot tegyünk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

TÖLTÖTT KÍGYÓUBORKA                             

Hozzávalók: 1 kg kígyóuborka, 4 dl kefir, 30 dkg fetasajt, 10 dkg Tv-paprika,10 dkg paradicsom, 20 dkg vöröshagyma, ízlés szerint bors, bazsalikom

Az uborkát mossuk meg, hosszában vágjuk félbe. Kaparjuk ki a belsejüket, és ezt az uborka-vagdalékot keverjük össze a pici darabokra vágott paprikával, paradicsommal, bazsalikommal, borssal. A fetasajtot keverjük össze a kefirrel, majd öntsük hozzá az előbbi zöldség keverékhez. A kivájt uborkadarabokat ezzel töltsük meg. Önmagában is, de sültek mellé is kitűnő.

 

JÓ ÉTVÁGYAT  MINDENKINEK!

 

0 Tovább

MIÉRT EGYÜNK ZÖLDBABOT? MERT FINOM, ÉS EGÉSZSÉGES

Írta: Faar Ida

 

A népies nevén paszulynak nevezett hüvelyes növény méltán népszerű minden magyar konyhában. Egyrészt sokféleképpen elkészíthető, sokféleképpen eltehető télire, és nem utolsó sorban nem kell számolni a szénhidrát-tartalmát sem. Őshazája Mexikó, ahol az indiánok legősibb eledele volt hajdanán –viszont hazánkba a török hódoltság idején került. Hivatalosan mintegy 80 fajtája ismert – ezek közül is a sárga hüvelyű változatok a legkeresettebbek, pedig a zöld hüvelyűek is nagyon finomak, ráadásul jóval később szálkásodnak, és magasabb a magnéziumtartalmuk is). A zöldbab energiatartalma alacsony (41 kcal/100 gramm), ezért bármelyik diéta (akár cukorbeteg-, akár fogyókúrás) alapját képezhetik a belőle készült ételek. Főve 100 grammonként tartalmaz:

  • 6,7 gramm szénhidrátot
  • 0,2 gramm zsírt
  • 2,4 gramm fehérjét

Ásványi anyagok közül nagyobb mennyiségben található benne: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium; de vitaminokban is gazdag: A-, B1-, B2-, B6-, C-, és E-vitamin. Emellett még nagyon magas a rosttartalma is, amely segít az emésztőrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében.

Élettani hatásai:

  • kiváló vízhajtó
  • ajánlják szív- és vesebetegségnél, hólyagpanaszoknál, ideggyulladásnál, teája köszvény és reuma esetén is hatékony szer
  • inzulinszerűen ható anyagot tartalmaz (glukokinin), amely hatékonyan csökkenti a vércukorszintet
  • elősegíti a csontok és a sejtek növekedését
  • magas C-vitamin és béta-karotintartalma csökkenti a szabadgyökök mennyiségét, hozzájárul az érfalak tisztán tartásához, ezáltal keringési rendszerünk védelméhez
  • megelőzi a vastagbélrákot
  • méregtelenít
  • gyulladáscsökkentő hatású.
  • magas vastartalma segíti szervezetünk energiaellátását
  • a zöldbab-leve elősegíti a fehérjék emésztését és felszívódását
  • elősegíti és serkenti a máj működését és különösen jó hatással van a vérben levő méreganyagok eltávolítására.
  • hatásos ideggyengeség esetén is, magas B-vitamin tartalmának köszönhetően
  • aktiválja az enzimek működését
  • biztosítja a sejtek energiaellátását
  • gyorsítja az anyagcserét

FONTOS TUDNI:

A babféléket csakis hőkezelés után szabad fogyasztani, mert a zöldbab hüvelye nyersen "phasin"-tartalmaz, amely egy nitrogéntartalmú glükózid ami megbetegedést okozhat, de ez az anyag hő hatására szétbomlik.

 



RECEPTEK

ZÖLDBABLEVES - CSIPETKÉVEL

Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb,50 dkg zöldbab, 10 dkg zsír, 8 dkg liszt,2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, piros paprika,3 dl tejföl, só, bors,1 csomó petrezselyemzöld, csipetkéhez: 2 tojás, 15 dkg liszt

A megtisztított zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Puhára főzzük, közben a megtisztított apróra vágott vöröshagymát aranysárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikával színezzük. Az apró kockára vágott húst a hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk

És egy kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A megfőtt zöldbabhoz hozzáadva összeforraljuk. Világos barna petrezselymes rántást készítünk, tejföllel és egy kevés vízzel felengedjük, és berántjuk vele a levest. Betétnek csipetkét adunk hozzá.

PALÓCGULYÁS

Hozzávalók: 1 kg birkahús, 15 dkg füstölt szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 3 db paprika, 4 db paradicsom, 5 dl tejföl, 1 kg zöldbab, 1 csokor kapor, só, bors, babérlevél

Az alaposan lepucolt és kockákra vágott húsból a szokásos módon pörköltet főzünk, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, és majd ha felforrt a kockákra vagdalt zöldbabot. Miután a zöldbab megpuhult, vékony tejfölös habarással besűrítjük. Ráhintjük a finomra vagdalt kaprot, és máris tálaljuk.

 

ZÖLDBABSALÁTA

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 4 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál olaj, 1 dl borecet, só, bors.

A tisztított zöldbabot sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd elkeverjük a zúzott fokhagymával, az olajjal, ecettel és a borssal.

GOMBÁS RAKOTT ZÖLDBAB

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 40 dkg gomba, 10 főtt tojás, 6 dl tejföl, 30 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál liszt, vaj, bors, só

A zöldbabot tisztítjuk, sós vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. A gombát szeleteljük, majd vajban, fedő alatt puhára pároljuk, közben sóval, borssal fűszerezzük. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, a bab harmadát belesimítjuk, 3 tojást rákarikázunk és rátesszük a gomba felét. Sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel, a sajttal és harmadát a tálba öntjük. A rétegezést így folytatjuk, majd a legfelső babra öntjük a megmaradt mártást. Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben, pirosra sütjük.

 

ZÖLDBABFŐZELÉK

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, só, késhegynyi pirospaprika, pár csepp ecet (csipetnyi cukor vagy 1 kiskanál barackíz).
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, és a megtisztított, 1-2 centis darabokra vágott zöldbabot beletéve, megsózzuk. Kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük. Pár csepp ecettel savanyítjuk, (Szelídíthetjük az ízét kevés cukorral vagy barackízzel is.)

ZÖLDBAB KÖLESSEL

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 30 dkg vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma,1 csokor borsikafű,1 evőkanál olívaolaj, 30 dkg köles, 1liter zöldségleves,20 dkg juhsajt, cayenne-i bors, só

A zöldbabot megtisztítjuk, és 2 centi hosszúságúra feldaraboljuk. A meghámozott vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsikafű leveleit a szárról lecsipkedjük és félretesszük. A vöröshagymát, a fokhagymát és a borsikafű szárait felhevített olajon megpirítjuk. Rászórjuk a kölest, felengedjük zöldséglevessel, és felforraljuk. Amikor felforrt, lefedjük és kis lángon, 20 percig főzzük. A babot enyhén megsózzuk, meglocsoljuk 1dl vízzel, majd lefedve, kis lángon 15 percig pároljuk. Összekeverjük a párolt kölessel, és tálalás előtt csipetnyi cayenne-i borssal fűszerezzük. Tányérokra szedjük, rámorzsoljuk a juhsajtot, és megszórjuk a félretett borsikafű levelekkel.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok

 

0 Tovább

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

TETSZIK? Akkor irány a Facebook-oldalam!

Címkefelhő

főzz magad (72),egészséges (65),abroszravaló (32),természetes (24),friss (14),szezonális (12),finom (10),gyors (9),életmód (8),életreceptek (8),szezonja van (8), (8),EXPRESSZ KAJÁK (5),egészség (5),receptek (5),édesség (5),édes (4),Húsvét (4),Faar Ida (4),antioxidáns (4),egészséges táplálkozás (4),zöldséges (4),süss magad (4),EXPRESSZ-KAJÁK (3),vitamin (3),íz-kalandozások (3),fogyókúra (3),eper (3),tojás (3),paradicsom (3),ősz (3),sós (2),külföld (2),stílus (2),újév (2),megelőzés (2),házi (2),cseresznye (2),fiatalság (2),nátha (2),diéta (2),immunrendszer (2),ételmérgezés (2),francia (2),mediterrán étrend (2), természetes (2),újhagyma (2),paleolit (2),lecsó (2),nassolnivaló (2),tavasz (2),hónapos retek (2),diétás (2),NASSOLNIVALÓ (2),sonka (2),cukorbetegség (2),gasztronómia (2),egészségtelen (2),csípős (2),zöldséges ételek (2),stressz evés (1),locsolók (1),túlzásba vitt egészségtudatosság (1),orthorexia (1),könnyű ételek (1),kényszerbetegség (1), főzz magad (1),tízórai (1),depresszió (1),antihisztamin (1),gócfertőzés (1),góc (1),kódold át (1),banán (1),déligyümölcs (1),gyulladáscsökkentő étrend (1),gyulladás (1),vitaminhiány (1),fáradtság (1),lendület (1),energia (1),vitalizál (1),allergia (1),pollen (1),gyerekek (1),kollagén (1),nem esznek (1),válogat a gyerek (1),saláta (1),ízfokozó (1),nátrium-glutamát (1),pollenallergia (1),tüsszögés (1),orrfolyás (1),éhség (1),gyomorrontás (1),nyár (1),vitaminok (1),immunerősitő (1),gyulladáscsökkentő (1),stressz (1),magnézium (1),gyorsan elkészíthető (1),változtatás (1),cukor nélkül (1),zöldségek-gyümölcsök (1),xilit (1),eritriol (1),fogadalom (1),izom (1),vacsora (1),babona (1),lencse (1), szerencse (1),gratinirozás (1),csőben sült ételek (1), életmód-orvoslás (1),faar ida (1),nyugodt alvás (1),túlevés (1),aloe vera (1), egészséges (1),erős immunrendszer (1),vírusok ellen (1),töltött paradicsom (1),érdekes (1),arcbőr (1),étvágy (1),magas vérnyomás (1),tudásanyag (1),ősember (1),motiváció (1),terítéken (1),főzés (1),húsmentes (1),őskor (1),paprika (1),lopott percek (1),velő (1),máj (1),mérsékelt fogyasztása ajánlott (1),vérszegénység (1),koleszterin (1),vese (1),belsőségek (1),gyors sütemény (1),expressz (1),okosító (1),prevenció (1),joghurt (1),SÜSS MAGAD (1),lemondás (1),tudatosság (1),diabetikus (1),cukormentes (1),glukonon (1),egres (1),hús nélkül (1),tisztaság (1),szabályok (1),sütés (1),vááltozatos (1),sárgabarack (1),gyógyító gyümölcs (1),laktató (1),teríték (1),burgonya (1),új ízek (1),fertőzés (1),higiénia (1),főzz magd (1),nyaralás (1),étkezéstechnika (1),egzotikus (1),óvatos (1),konyha (1),pörkölt (1),vitamin-pótlás (1),bárány (1),egyszerű (1),Csináld magad! (1),csíra (1),sült (1),torma (1),élettani hatás (1),megbízható (1),vitaminforrás (1),gyógyító növény (1),recept (1),bodza (1),bodzaszörp (1),bodzalekvár (1),sorozat (1),palacsinta (1),anorexia (1), NASSOLNIVALÓ (1),TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1),Főzz magad (1),táplálkozás (1),csemegekukorica (1),gyógyít (1),helyi termék (1),sütni (1),fánk (1),farsang (1),szalagos fánk (1), adalékanyagmentes (1),ízletes (1),süss (1),főzz (1),zöldség (1),gyümölcs (1),nassolás (1),csipkebogyó (1), török ételek (1), nemzetek ételei (1),reggeli (1),főzni jó (1), abroszravaló (1),cékla (1),alma (1),tárkony (1), a hónap fűszere (1),szezámmag (1),házias (1),C-vitamin (1),keksz (1), EXPRESSZ KAJÁK (1),csirkemell (1),mák (1),sütés nélkül (1),zöldbab (1),kapor (1),gyógyító zöldség (1),zeller (1),hazai ízek (1),sütőtök (1),ősz.egészséges (1),köhögés ellen (1),citrom (1),étel (1),egészséges étel (1),fekete retek (1),méregtelenít (1),hideg (1),zöldséglé (1),gyümölcslé (1),lugosít (1),B12-vitamin (1)

Utolsó kommentek

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

Címkefelhő

(8) a hónap fűszere (1) abroszravaló (1) adalékanyagmentes (1) egészséges (1) EXPRESSZ KAJÁK (1) főzz magad (1) NASSOLNIVALÓ (1) nemzetek ételei (1) szerencse (1) természetes (2) török ételek (1) életmód-orvoslás (1)abroszravaló (32)allergia (1)alma (1)aloe vera (1)anorexia (1)antihisztamin (1)antioxidáns (4)arcbőr (1)B12-vitamin (1)babona (1)banán (1)belsőségek (1)bodza (1)bodzalekvár (1)bodzaszörp (1)burgonya (1)bárány (1)C-vitamin (1)citrom (1)csemegekukorica (1)cseresznye (2)Csináld magad! (1)csipkebogyó (1)csirkemell (1)csípős (2)csíra (1)csőben sült ételek (1)cukor nélkül (1)cukorbetegség (2)cukormentes (1)cékla (1)depresszió (1)diabetikus (1)diéta (2)diétás (2)déligyümölcs (1)egres (1)egyszerű (1)egzotikus (1)egészség (5)egészséges (65)egészséges táplálkozás (4)egészséges étel (1)egészségtelen (2)energia (1)eper (3)eritriol (1)erős immunrendszer (1)expressz (1)EXPRESSZ KAJÁK (5)EXPRESSZ-KAJÁK (3)faar ida (1)Faar Ida (4)farsang (1)fekete retek (1)fertőzés (1)fiatalság (2)finom (10)fogadalom (1)fogyókúra (3)francia (2)friss (14)fánk (1)fáradtság (1)főzni jó (1)főzz (1)főzz magad (72)Főzz magad (1)főzz magd (1)főzés (1)gasztronómia (2)glukonon (1)gratinirozás (1)gyerekek (1)gyomorrontás (1)gyors (9)gyors sütemény (1)gyorsan elkészíthető (1)gyulladás (1)gyulladáscsökkentő (1)gyulladáscsökkentő étrend (1)gyógyít (1)gyógyító gyümölcs (1)gyógyító növény (1)gyógyító zöldség (1)gyümölcs (1)gyümölcslé (1)góc (1)gócfertőzés (1)hazai ízek (1)helyi termék (1)hideg (1)higiénia (1)házi (2)házias (1)hónapos retek (2)hús nélkül (1)húsmentes (1)Húsvét (4)immunerősitő (1)immunrendszer (2)izom (1)joghurt (1)kapor (1)keksz (1)koleszterin (1)kollagén (1)konyha (1)kényszerbetegség (1)kódold át (1)köhögés ellen (1)könnyű ételek (1)külföld (2)laktató (1)lecsó (2)lemondás (1)lencse (1)lendület (1)locsolók (1)lopott percek (1)lugosít (1)magas vérnyomás (1)magnézium (1)mediterrán étrend (2)megbízható (1)megelőzés (2)motiváció (1)máj (1)mák (1)méregtelenít (1)mérsékelt fogyasztása ajánlott (1)NASSOLNIVALÓ (2)nassolnivaló (2)nassolás (1)nem esznek (1)nyaralás (1)nyugodt alvás (1)nyár (1)nátha (2)nátrium-glutamát (1)okosító (1)orrfolyás (1)orthorexia (1)palacsinta (1)paleolit (2)paprika (1)paradicsom (3)pollen (1)pollenallergia (1)prevenció (1)pörkölt (1)recept (1)receptek (5)reggeli (1)saláta (1)sonka (2)sorozat (1)stressz (1)stressz evés (1)stílus (2)szabályok (1)szalagos fánk (1)szezonja van (8)szezonális (12)szezámmag (1)SÜSS MAGAD (1)sárgabarack (1)sós (2)sült (1)süss (1)süss magad (4)sütni (1)sütés (1)sütés nélkül (1)sütőtök (1)tavasz (2)természetes (24)TERÍTÉKEN AZ EGÉSZSÉG (1)teríték (1)terítéken (1)tisztaság (1)tojás (3)torma (1)tudatosság (1)tudásanyag (1)táplálkozás (1)tárkony (1)tízórai (1)töltött paradicsom (1)túlevés (1)túlzásba vitt egészségtudatosság (1)tüsszögés (1)vacsora (1)velő (1)vese (1)vitalizál (1)vitamin (3)vitamin-pótlás (1)vitaminforrás (1)vitaminhiány (1)vitaminok (1)válogat a gyerek (1)változtatás (1)vááltozatos (1)vérszegénység (1)vírusok ellen (1)xilit (1)zeller (1)zöldbab (1)zöldség (1)zöldségek-gyümölcsök (1)zöldséges (4)zöldséges ételek (2)zöldséglé (1)édes (4)édesség (5)éhség (1)életmód (8)életreceptek (8)élettani hatás (1)érdekes (1)étel (1)ételmérgezés (2)étkezéstechnika (1)étvágy (1)íz-kalandozások (3)ízfokozó (1)ízletes (1)óvatos (1)új ízek (1)újhagyma (2)újév (2)ősember (1)őskor (1)ősz (3)ősz.egészséges (1)

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó

blogavatar

ABROSZRAVALÓ - mert főzni jó! Miért? Mert felgyorsultak a mindennapjaink… Mindent rohanva csinálunk… Enni is kapkodva eszünk… Ez is baj, de ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy MIT eszünk? Igen. Műkajákat. Gyorsételeket. Vegykonyhai borzalmakat. Hova lettek a régi ízek, a zamatok, a valódi alapanyagokból készült finomságok? Tudom: főzni fárasztó… De hidd el - megéri! Fedezd fel TE is újra az evés igazi örömét, - azt az életérzést, amit nem helyettesíthet a menzakaja.

HTML