Írta: Faar Ida
Nincs időd főzni? De enni kell, s nem mindegy, hogy mit.
A „műkaja” ugyan könnyen tálalható (gyorsfagyasztott pizza, hamburger,virsli,stb.), de szerintem jobb ha nem tudod mi van benne. Valószínűleg, ha látnánk a gyártási folyamatot – messzire elkerülnénk a fogyasztását.
Szóval? Nincs időd, de ennél valami igazán finomat? Akkor készítsd el ezt az ételt!
Itt a recept lépésről-lépésre:
TÖLTÖTT ZSÖMLE
Hozzávalók: 8 zsömle, 50 dkg darált csirkemell, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika (lehet csípős is), őrölt bors, 4 nagy paradicsom, 2 paprika, reszelt sajt, étolaj, só
- A felszelt hagymát az olajon arany barnára pirítjuk.
- A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, a borsot.
- Rátesszük a darált húst, majd pici vizet aláöntve pároljuk.
- Megsózzuk.
- Beletesszük a felkarikázott paradicsomot, paprikát, és 15 percig kevergetve nagy lángon összefőzzük.
- A zsömlék kalapját levágjuk, a belét kikaparjuk, és a pörkölthöz keverjük.
- A pörköltünket a zsemlékbe töltjük, tűzálló tálba tesszük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőbe téve pirosra sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Utolsó kommentek