Sorozat édesszájúaknak…
Írta: Faar Ida
Gondolom, nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy NASSOLNI JÓ!
Nassolni kell! Nassolni muszáj! Nassolni öröm…
Persze a mérlegre állni már nem annyira, de ki képes folyamatosan spártai szigorúsággal lemondani mindenről, ami jó?
Természetesen most nem arra akarlak buzdítani, hogy válogatás nélkül BÁRMIT megegyél, hanem arra, hogy:
- ha fogyókúrázol – néha engedj egy kicsit a gyeplőn (ha túl szigorú vagy önmagadhoz, hamarabb fel fogod adni, és szabályosan „letámadod” majd a tiltólistán szereplő élelmiszereket, kontrollálatlanul fogyasztva azokat)
- ha nem fogyókúrázol, akkor pedig fontos arra figyelned, hogy MI AZ, AMIT MEGESZEL
Mire gondolok?
Igen. Sietsz. Rohansz. Nincs időd semmire… Leemeled a boltban a polcról, kifizeted, és megeszed. Megeszed a hidrogénezett növényi olajokat, a tartósító-, színező-, állományjavító-, és adalék- anyagokat, és ki tudja még mit.
Ezt megteszed hetente egyszer – rendben. De hosszabb távon, és gyakrabban - nem biztos, hogy jól jársz vele.
Mi a megoldás? Keresd szombatonként a NASSOLNIVALÓ cikksorozat cikkeit!
Készítsd el magad a nassolnivalókat!
A NASSOLNIVALÓ szombatonként megjelenő cikkeiben olyan édes és sós nassolnivalók receptjeivel ismerkedhetsz meg, amelyek egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek – és ráadásul még egészségesebbek is „bolti” társaiknál.
RECEPTEK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE
…egy édes
ASZALT GYÜMÖLCSÖS TÚRÓKRÉM
Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény túró, 15 dkg tejföl, 10 dkg aszalt vörös áfonya, méz
- a túrót villával alaposan törd át
- keverd össze a tejföllel
- szórd bele az előzőleg megmosott, lecsepegtetett aszalt áfonyát
- ízlés szerint édesítsd mézzel
Az édes túrókrém elkészíthető friss idénygyümölcsök felhasználásával is.
…és egy sós
ZÖLDSÉGES TÚRÓKRÉM
Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény tehéntúró, ½ kígyóuborka, 1 közepes sárgarépa, 4 db hónapos retek, 1 kisebb fej lilahagyma, 4 evőkanál tejföl, só
- tisztítsd meg a zöldségeket
- reszeld le a zöldségeket közepes lyukú reszelőn
- villával törd össze a túrót
- keverd el a tejföllel
- keverd bele a reszelt zöldségeket
- sózd ízlés szerint
- tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek
Teljes kiőrlésű kenyérre kenve a legfinomabb!
Jó étvágyat mindenkinek!
Utolsó kommentek