Írta: Faar Ida

Igaz, hamarosan Október lesz – de szerencsére még lehet kapni hazai termelésű paradicsomot, igaz kissé már borsosabb az áron, mint 3 héttel ezelőtt, de még „igazi” paradicsomi ízekkel. ( Nem tudom, másnál miként működik ez: de akkor, amikor szinte fillérekért be lehet szerezni, és még a csapból is paradicsom folyik – nem esik olyan jól az evése, mint szezon elején, vagy így szezon végén). Szóval: az eheti expressz-kajánk alapanyaga a paradicsom lesz.

Csapjunk is a közepébe!

 

Hozzávalók: 16 db paradicsom, 40 dkg sült hús apróra felkockázva (maradékból is lehet), 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 4 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, szerecsendió, őrölt bors, só.

  1. a vajból és a lisztből világos rántást készítünk,
  2. tejjel felengedve sűrűre főzzük.
  3. fűszerezzük,
  4. majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt vöröshagymát és az apróra vágott húst.
  5. beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
  6. a kivájt paradicsomokat megtöltjük a krémmel és kivajazott, tűzálló edényben megsütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!